Gość bartek9108 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Panowie! Mógłby ktoś podrzucić jakie obecnie ma dywaniki gumowe w N16 i czy w miarę pasują? (jakiś link czy coś?) Zamówiłem jedne, kształt ok, ale 20cm za krótkie -.- inne po kształtach nie za bardzo chcą pasować i ślizgają się w cholere... tak wiem że mógłbym kupić oryginały ale nie mam zamiaru za 4 dywaniki wydawać 100zł. Tak wiem że były takie tematy, ale linki w nich wygasły Z góry Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Skoro masz dostęp do oryginalnych w cenie 100zł za komplet to bierz i się nie zastanawiaj. Zamienniki kosztują po 60 - 70zł i sam widzisz, jak jest z dopasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SDRaid Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ja kupiłem na zamówienie za 90zł pod mój model, żaden nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Na miejscu kierowcy mam dywanik dedykowany do Passata B4(?) pasuje elegancko. U pasażera jakieś uniwersalne korytko Polplast czy coś takiego, też nigdzie się nie zwija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ja kupowałem dywaniki gumowe w Norauto, i pasują jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Skoro masz dostęp do oryginalnych w cenie 100zł za komplet to bierz i się nie zastanawiaj. Zamienniki kosztują po 60 - 70zł i sam widzisz, jak jest z dopasowaniem. Zrobiłbym to bez wahania... Problem w tym, że jeśli nie w trakcie zimy to na wakacje będę musiał pogonić Almę ;/ I tak już będę w plecy bo robiłem pod siebie wszystko na 3-4 lata, na porządnych częściach, często oryginałach, a tu po roku okazuje się że potrzeba mi kombi ;/ Ehhh ;/ Tak więc nie widzi mi się wywalać tyle kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 To kup jakies zwykłe za 30zł i z głowy. Ja tam zawsze obtrzepuje buty jak jest snieg więc te korytka z przodu nigdy mi sie nie przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Dobra, zmierzyłem letnie, i dokupiłem od Lancera z 2005. 2cm szersze ale ważne że na długość dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 btw w almerze wykładzina podłogi jest jakby "lakierowana" od spodu i nie przepuszcza wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 btw w almerze wykładzina podłogi jest jakby "lakierowana" od spodu i nie przepuszcza wody. Wiem, ale wiesz jak to jest z welurem zimą. Zawsze trochę wody się wniesie na tych butach. Na długiej trasie ok, ogrzewanie na nogi i wyschnie, ale wyskocz do sklepu, potem zostaw mokry dywanik, kilka dni i nie fajnie pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Guma to guma, też tak uważam, dlatego zawsze miałem gumowe dywaniki, czy lato czy zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Jeśli chcesz być zadowolony i mieć w samochodzie dopasowane dywaniki to polecam dywaniki niemieckiej firmy PETEX, kupowałem już kilka kompletów do różnych samochodów i pasowały idealnie, co do jakości - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Jestem przed zakupem dywaników gumowych do Almery N16FL. Proszę o opinie użytkowników, czy dywaniki DOMA pasują idealnie do N-ki (nie są za krótkie, za wąskie). Czy wysokość burt zewnętrznych jest wystarczająca (jak jest ich wysokość, mierząc od wewnątrz dywanika). Myślałem również o PETEX-ach, ale mają dziwny kształt i wydają mi się mniej dopasowane do pojazdu. Rezaw-Plast wg. foto mają wysokie burty, ale właścicielce pojazdu nie odpowiada kolor dywaników. Proszę o opinie posiadaczy dywaników DOMA vs. Gumarny-Zubri. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez robert45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jestem przed zakupem dywaników gumowych do Almery N16FL. Myślałem również o PETEX-ach, ale mają dziwny kształt i wydają mi się mniej dopasowane do pojazdu. Jeszcze się nie spotkałem z tym aby dywaniki firmy PETEX nie były dopasowane do konkretnego samochodu. Właśnie ta firma słynie z jakości i trwałości wykonania oraz zgodności kształtu. Kupowałem dywaniki PETEX do różnych marek i modeli i zawsze było idealnie - czego nie mogę powiedzieć o innych producentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Z całym szacunkiem, ale zwróć uwagę na dedykowane dywaniki z tyłu ( nie wiem jak przód) , nijak mają się do kształtu wnęki. Dywaniki Doma jak również Rezaw patrząc na foto, mają kształt zbliżony do wnęki na nogi w almerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi