Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dywaniki gumowe do N16 - jakie?

Gość bartek9108
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartek9108

Panowie! Mógłby ktoś podrzucić jakie obecnie ma dywaniki gumowe w N16 i czy w miarę pasują? (jakiś link czy coś?)

Zamówiłem jedne, kształt ok, ale 20cm za krótkie -.- inne po kształtach nie za bardzo chcą pasować i ślizgają się w cholere... tak wiem że mógłbym kupić oryginały ale nie mam zamiaru za 4 dywaniki wydawać 100zł.

Tak wiem że były takie tematy, ale linki w nich wygasły :(

Z góry Dzięki.

Skoro masz dostęp do oryginalnych w cenie 100zł za komplet to bierz i się nie zastanawiaj. Zamienniki kosztują po 60 - 70zł i sam widzisz, jak jest z dopasowaniem.

Na miejscu kierowcy mam dywanik dedykowany do Passata B4(?) pasuje elegancko. U pasażera jakieś uniwersalne korytko Polplast czy coś takiego, też nigdzie się nie zwija.

Gość bartek9108

Skoro masz dostęp do oryginalnych w cenie 100zł za komplet to bierz i się nie zastanawiaj. Zamienniki kosztują po 60 - 70zł i sam widzisz, jak jest z dopasowaniem.

Zrobiłbym to bez wahania... Problem w tym, że jeśli nie w trakcie zimy to na wakacje będę musiał pogonić Almę ;/ I tak już będę w plecy bo robiłem pod siebie wszystko na 3-4 lata, na porządnych częściach, często oryginałach, a tu po roku okazuje się że potrzeba mi kombi ;/ Ehhh ;/ Tak więc nie widzi mi się wywalać tyle kasy.

To kup jakies zwykłe za 30zł i z głowy. Ja tam zawsze obtrzepuje buty jak jest snieg więc te korytka z przodu nigdy mi sie nie przydały.

Gość bartek9108

btw w almerze wykładzina podłogi jest jakby "lakierowana" od spodu i nie przepuszcza wody.

Wiem, ale wiesz jak to jest z welurem zimą. Zawsze trochę wody się wniesie na tych butach. Na długiej trasie ok, ogrzewanie na nogi i wyschnie, ale wyskocz do sklepu, potem zostaw mokry dywanik, kilka dni i nie fajnie pachnie.

Jeśli chcesz być zadowolony i mieć w samochodzie dopasowane dywaniki to polecam dywaniki niemieckiej firmy PETEX, kupowałem już kilka kompletów do różnych samochodów i pasowały idealnie, co do jakości - rewelacja

• 3 tygodnie później...

Jestem przed zakupem dywaników gumowych do Almery N16FL.

Proszę o opinie użytkowników, czy dywaniki DOMA pasują idealnie do N-ki (nie są za krótkie, za wąskie).  Czy wysokość burt zewnętrznych jest wystarczająca (jak jest ich wysokość, mierząc od wewnątrz dywanika).

Myślałem również o PETEX-ach, ale mają dziwny kształt i wydają mi się mniej dopasowane do pojazdu.

Rezaw-Plast wg. foto mają wysokie burty, ale właścicielce pojazdu nie odpowiada kolor dywaników.

Proszę o opinie posiadaczy dywaników DOMA vs. Gumarny-Zubri.

Edytowane przez robert45

Jestem przed zakupem dywaników gumowych do Almery N16FL.

Myślałem również o PETEX-ach, ale mają dziwny kształt i wydają mi się mniej dopasowane do pojazdu.

Jeszcze się nie spotkałem z tym aby dywaniki firmy PETEX nie były dopasowane do konkretnego samochodu. Właśnie ta firma słynie z jakości i trwałości wykonania oraz zgodności kształtu. Kupowałem dywaniki PETEX do różnych marek i modeli i zawsze było idealnie - czego nie mogę powiedzieć o innych producentach.

Z całym szacunkiem, ale zwróć uwagę na dedykowane dywaniki z tyłu ( nie wiem jak przód) , nijak mają się do kształtu wnęki.

Dywaniki Doma jak również Rezaw patrząc na  foto,  mają kształt zbliżony do wnęki na nogi w almerze.