Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skrzynia automatyczna almera N15 1.6 slx WARTO KUPIĆ???

Gość mmmkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zarejestrowałem się bo potrzebuję waszej POMOCY  :) Pomagam kupić znajomej jej pierwsze autko. Doradziłem jej nissana almerę N15 1.6 (jeździłem nissanem 100NX z tym samym silnikiem i uważam że to genialna jednostka) tyle, że ona chciałaby mieć automatyczną skrzynię biegów ;/ Znalazłem JEDEN JEDYNY taki egzemplarz i to w miarę dobrej cenie. Niestety jeden z moich znajomych twierdzi, że AUTOMATY w tych almerach były wadliwe! Słyszeliście coś na ten temat?? I  na co mam zwrócić uwagę jak będę go oglądał?? Z góry dziękuje Wam za pomoc i wskazówki

• 2 tygodnie później...

almera n 15 warto brac w automacie ja jezdze od 5 lat i nic sie nie dzieje

silnik bajka skrzynia igla normalnie cudo maszyna

jezeli cena jest kolo 4 tysi nie wahaj sie tylko bierz naprawde warto

zwroc uwage czy na d ciagnie do przodu czy na parkingu nie zjezdza

Tylko bardzo dobrze rozgrzej skrzynię !!

Czyli dobre minimum kilkanaście km najlepiej w korkach.

Miałem kiedyś automat i na wstecznym słabiej ciągnął, ale musiałem  zrobić ze 20 km lub więcej po mieście, by dało się to zauważyć.

S...

Problem w tym, że osoba która nigdy nie jeździła z automatem nie rozpozna większości anomalii działania skrzyni, a w wielu przypadkach rozpozna awarie tam gdzie jej nie ma np. wrażenie ślizgania sprzęgła w skrzyniach z przekładnią hydrokinetyczną.

Wyczulanie zmysłów na szarpnięcia też nie koniecznie jest dobre, na zimnej skrzyni z przekładnią hydrokinetyczną przy powolnym ruszaniu może lekko szarpnąć przy zmianie biegu (gęsty olej stawia dość duży opór).

Generalnie auto ma pełzać na R i D (na zimnej i ciepłej skrzyni) oraz zmieniać biegi komfortowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...