Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Nie chce zapalić

Gość FlashT

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z moją Almerką. A mianowicie nie chce zapalić. Nie jest to wina akumulatora, bo kręci, ale nic więcej. Co gorsza nie jest to stan premanentny... ponieważ czasem odpala a czasem nie. W sensie dziś przez cały dzień nie zapali, a jutro jakby nigdy nic juz wszystko będzie ok. Wszystko zaczęło się od bardzo dziwnej sytuacji, kiedy to samochód normalnie odpalil, przejechałem około 20 metrów, coś szarpnęło i zgasł. Później nie chciał już zapalić. Dopiero kolejnego dnia wieczorem jak spróbowałem, to się okazało, że zapalił jakby nigdy nic się nie działo. I tak później kilka razy... jednego dnia zapala, drugiego nie... nie mam pojęcia o co może chodzić. Kable wysokiego napięcia, świece, filtr paliwa zostały wymienione i nadal to samo. Może ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć? Co gorsza za każdym razem jak mogę pojechać do warsztatu, to akurat wtedy jest wszystko ok. A jak nie mam czasu i się spiesze gdzieś to oczywiście nagle się okazuje, że zapalić nie chce. Teraz już drugi dzień nie zapala. Rocznik 98. 1.4. 5 drzwi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...