Mietzsche Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 witam,podczas wymiany poduszki silnika, zaciekawił mnie jeden element. w belce podłużnej, a której opiera się silnik jest przykręcona jakaś rurka (element z nr 11375) podpisany jest w katalogu z częściami : DAMPER ASSY-DYNAMIC, nr elementu : 11375-BM510 zastanawia mnie co to jest i czemu to ma służyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Jest takie coś, szczerze nie wiedziałem, że to jakiś tłumik drgań, myślałem, że po prostu wzmocnienie belki. I wygląda nieco inaczej niż na rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietzsche Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 z rysuneczkiem się 'troszeczkę' różni, co do jego funkcji wzmacniającej, to szczerze wątpie żeby to coś wzmacniało (a maiłem na studiach troche mechaniki) a skoro to jest tłumik, to zastanawia mnie jak to działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Tego niestety nie wiem, na pewno na skp w tym miejscu podkładali podnośnik, żeby dźwignąć cały przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.