marcopolo2010 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Witam mam taka sprawę ze nie zamyka mi dzwi lewych tył centalny czy to winna zamka zamek do wymiany czy cos moze byc jeszcze innego co sprawdzić prosze o rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Najpierw sprawdź bezpieczniki. Później, jeśli są OK, sprawdź czy dochodzi napięcie na wtyczkę przy zamku w drzwiach. Jeśli jest napięcie, to już tylko spalony zamek. Swoją drogą - jak widziałem jakie są silniczki w zamku w P12, to się za głowę złapałem. Takie same silniczki moi synowie mają w chińskich samochodzikach na baterie. Żenada na maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Bezpieczniki chyba nie bo troje dzwi zamyka czy na kazde dzwi jest osobny bezpiecznik? a mam pytanie jeszcze czy siłownik jest w zamku czy jest osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 He.... mam ten sam kłopot co marcopolo ..... Dołączam więc do grona proszących o pomoc / wskazówki .... Nie ma nic gorszego , niż mając w rękach siaty z zakupami - trzeba łapą otwierać od środka te drzwi .... :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Bezpieczniki chyba nie bo troje dzwi zamyka czy na kazde dzwi jest osobny bezpiecznik? a mam pytanie jeszcze czy siłownik jest w zamku czy jest osobno? Nie wiem jak wygląda schemat elektryczny centralnego zamka. Ale skoro światła potrafią mieć osobny bezpiecznik na lewą i prawą stronę pojazdu, to może i zamek centralny ma podobnie. Może być osobny bezpiecznik na lewe drzwi, osobny na prawe, a jeszcze inny na klapę bagażnika. Siłownik, a w zasadzie silniczek jest wewnątrz zamka. Aby się do niego dostać, trzeba rozebrać zamek. Ale skoro Twój zamek otwiera, a nie zamyka, oznacza to że siłownik/silniczek działa. Sterowanie jest uwalone. He.... mam ten sam kłopot co marcopolo ..... Dołączam więc do grona proszących o pomoc / wskazówki .... Nie ma nic gorszego , niż mając w rękach siaty z zakupami - trzeba łapą otwierać od środka te drzwi .... :-/ Patrz Post#2. Na odległość nikt Ci napięć na przewodach nie pomierzy. Trzeba po prostu odpowiednio zdiagnozować problem. Jeśli jednak nie czujesz się na siłach, oddaj auto do elektromechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 ooo... nie da się na odległość ? nie wiedziałam.... Dołączyłam do tematu , aby dowiedzieć się od czego zacząć , bo może nie muszę od razu biec do elektromechanika... Ale dzięki za troskę... już znalazłam podpowiedzi na forum p11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 ooo... nie da się na odległość ? nie wiedziałam.... Ten sarkazm jest tutaj kompletnie zbędny. Dołączyłam do tematu , aby dowiedzieć się od czego zacząć , bo może nie muszę od razu biec do elektromechanika... Tak więc... jak wspomniałem - patrz Post#2. Ale dzięki za troskę... już znalazłam podpowiedzi na forum p11 No nie ma za co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enku Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 jEST TAK POPROSTU SIĘ ZACIERA SAM MECHANIZM LUB SPALIŁ SIE ŚILNICZEK TAK CZY SIAK ZAMEK AUT:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Enku - zwięzła i trafna diagnoza.... masz rację - zamek szlag trafił.... Dobry jesteś :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.