tokam Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 witam, jestem "nowy" w temacie nissana, dlatego proszę o waszą pomoc. przymierzam się do zakupu primery, rok 2001, ale w automacie CVT. bardzo proszę o ogólne opinie i podpowiedzi nt. tej skrzyni. automatami poruszam się od wielu lat, ale nie miałem styczności z bezstopniową skrzynią tego rodzaju. jak z awaryjnością, czy można zaryzykować zakup primery z tą skrzynią, czy raczej odpuścić?? z góry dziękuję za pomoc. jeśli wątek umieściłem w nieodpowiednim dziale, bardzo proszę o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecina Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Ja osobiście polecam te skrzynie, zrobiłem ponad 70 tyś km bez zarzutu, ale trzeba zmieniać olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 no tym forum chyba nikomu cvt nie padło. Jeśli się mylę to proszę pisać (krokowiec sie nie liczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokam Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 no a ja się naczytałem w internecie, że padają itp etc. a są ogólnie nienaprawialne i takie tam... a o ile większe spalanie jest z taką skrzynią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suwersky Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Spalanie jest pewnie standardowo wyższe o litr,dwa. Natomiast jeśli się o to martwisz to zainwestuj w gaz. Przy dzisiejszych cenach benzyny i gazu za instalację kosztującą 2500 zł czyli już taka z dobrej półki zwróci Ci się ona już za około 14kkm. Edytowane 28 Listopada 2013 przez Suwersky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokam Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 co złego możecie powiedzieć o tym np. egzemplarzu?? http://allegro.pl/nissan-primera-p-11-2-0-16v-lpg-i3712029164.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Myślę, że już go nie ma Nie ma się do czego przyczepić... full opcja w ładnym stanie. Jeśli silnik ok, skrzynia ładnie przerzuca, lpg nie mega drut, brak korozji w "primerowskich miejscach" to tylko zbijać cenę i cieszyć się jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 tylko ten opis - że butla tak umieszczona że nie zabiera miejsca w bagażniku i mieści się koło zapasowe - ciekawe jak to zrobili ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Jakby walec wsadził to chciałbym to zobaczyć Myślę, że po prostu niska butla (w sumie 32L) i dojazdówka na nią położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Witam też myślę żę jest nie wielka butla pozatym w bagażniku aby dostać się do koła zapasowego trzeba podnieść tapicerkę około 50 cm x 70 cm i wysoką na 15 cm a pod nią jest płyta którą się podnosi i wtedy jest dostęp do koła zapasowego ja mam butle w miejscu koła zapasowego i na pełnej butli mogę przejechać około 250 km Ps. wysokość lezącego koła zapasowego to około 21 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokam Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 oferta aktualna, auto podobno bardzo ok. zastanawiam się jeszcze. ma to być drugie auto w rodzinie, wygodne, w automacie, do kręcenia się głównie po mieście. i tu trochę przeraża mnie to spalanie, bo ok. 15 l po mieście to pewnie wciągnie. a tyle to pali moja druga zabawka (tylko tam jest 2.8+quattro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A dlaczego ma palić 15? myślę, że 12-13 to max co wciągnie- chyba, że sekwencja słaba lub jeszcze jakaś II generacja. Automat zawsze więcej weźmie ale na LPG tak nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_usenet Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 A dlaczego ma palić 15? myślę, że 12-13 to max co wciągnie- chyba, że sekwencja słaba lub jeszcze jakaś II generacja. Automat zawsze więcej weźmie ale na LPG tak nie boli Liczę to sobie dosyć dokładnie i średnia między tankowaniami rzadko przekracza mi 12 jeżeli jeżdżę tylko po mieście. Fakt że jeżdżę raczej w międzyszczycie i po emerycku. Mówię o spalaniu wachy, LPG nie mam. Inna sprawa, że kiedy mieszkałem w Wawie, to raz osiągnąłem 20 - kiedy to była zima i jeżdżenie polegało głównie na staniu w korku. Generalnie późno zacząłem jeździć i jestem przez to trochę "kierowcą specjalnej troski". Jako taki mogę powiedzieć, że fura jest naprawdę super przyjemna i prosta w prowadzeniu - ze względu na cvt ale nie tylko. Jeżeli to ma być bezstresowa fura dla żony, to IMO dobry strzał . Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokam Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 no tak, 12-13 wahy, to na gazie będzie te 15... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Tutaj co nie co na ten temat napisałem: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91047-p11-dlaczego-w-p11144-s%C4%85-raz-czarne-a-raz-bia%C5%82e-zegary/?do=findComment&comment=934974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokam Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 jeszcze coś takiego się pojawiło, ocenicie?? http://allegro.pl/okazja-nissan-primera-p11-comfort-class-ideal-i3764786559.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Do sprawdzenia to co pisałem kiedyś - kielichy, progi. Auto wygląda ok chociaż zdjęcia na "mokro" robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokam Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 no i jeszcze jeden automat. to już są 3 szt do wyboru. który waszym zdaniem najbardziej warty zainteresowania? http://tablica.pl/oferta/nissan-primera-p11-144-traveller-2000-CID5-ID4lzyn.html#32997ad789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 jeśli masz "szczęke" z gaciami na bazarze to bierz kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi