Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Piszczace hamulce z przodu

Gość SERAFIN1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio wymienilem klocki na Brembo gdyz mam zaciski tej samej firmy. Mechanik wyszlifowal przy okazji krawedzie tarcz. Ale klocki piszcza tragicznie przy dojezdzaniu powolnym. Czy ma ktos moze lekarstwo jak to wyeliminowac? Slyszalem o jakis sprayach ktore ponoc daja rade. Bardzo prosze o pomoc bo obciach straszny z tym piskiem ; )) pozdrawiam

Też miałem problem z piszczeniem przy jakiś klockach "noname".. i z tego co pamiętam po wymianie na ferodo ds performance nic nie piszczały na gładkich tarczach

PS: jak masz jakieś pytanie najpierw przeszukaj forum bo jest już temat o hamulcach... a jak już zakładasz nowy wątek dopisuj na początku tematu "[350Z]" - bo znowu robi się bajzel ;)

klocek za twardy, trza zmienić, moze być ferodo jak napisał bossny

ps. moze admin zrobić porządek z postami?? a pytających poraz 100 o to samo co jest na forum `nagradzać` odpowiednio?

JA bym pojeździł trochę jeszcze i poczekał co sie będzie działo ja  wymieniałem na klocki  Lucasa i  tez mi piszczały z miesiąc a potem jak ręka od jol  i działa pięknie teraz

Większość "sportowych" klocków piszczy... Brembo to już nagminnie brudzi i piszczy. Za to dobrze hamują :) Są jakieś preparaty ale mało kto ich używa tak już jest :) 

Znajomy mechanik powiedział mi kiedyś, że brembo to jest dobre w F1 :P ale dla przeciętnych użytkowników nie za bardzo ;). Fakt faktem, że są to klocki sportowe i taka ich już "uroda". Muszą piszczęć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...