Gość SERAFIN1 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam, ostatnio wymienilem klocki na Brembo gdyz mam zaciski tej samej firmy. Mechanik wyszlifowal przy okazji krawedzie tarcz. Ale klocki piszcza tragicznie przy dojezdzaniu powolnym. Czy ma ktos moze lekarstwo jak to wyeliminowac? Slyszalem o jakis sprayach ktore ponoc daja rade. Bardzo prosze o pomoc bo obciach straszny z tym piskiem ; )) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Też miałem problem z piszczeniem przy jakiś klockach "noname".. i z tego co pamiętam po wymianie na ferodo ds performance nic nie piszczały na gładkich tarczach PS: jak masz jakieś pytanie najpierw przeszukaj forum bo jest już temat o hamulcach... a jak już zakładasz nowy wątek dopisuj na początku tematu "[350Z]" - bo znowu robi się bajzel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 klocek za twardy, trza zmienić, moze być ferodo jak napisał bossny ps. moze admin zrobić porządek z postami?? a pytających poraz 100 o to samo co jest na forum `nagradzać` odpowiednio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek81 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 JA bym pojeździł trochę jeszcze i poczekał co sie będzie działo ja wymieniałem na klocki Lucasa i tez mi piszczały z miesiąc a potem jak ręka od jol i działa pięknie teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Większość "sportowych" klocków piszczy... Brembo to już nagminnie brudzi i piszczy. Za to dobrze hamują Są jakieś preparaty ale mało kto ich używa tak już jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sami77 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Znajomy mechanik powiedział mi kiedyś, że brembo to jest dobre w F1 ale dla przeciętnych użytkowników nie za bardzo . Fakt faktem, że są to klocki sportowe i taka ich już "uroda". Muszą piszczęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ILLINX Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Szczerze mówiąc to nie wiem o jakim piszczeniu klocków Brembo mówicie. U mnie nigdy nic nie piszczalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melsky Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 co do wymiany klocków to znalazłem kiedyś super artykuł o tym traktujący: http://www.nowe-hamulce.pl/artykuly/jak-samodzielnie-wymienic-klocki-hamulcowe,12/ zerknijcie, moze komus sie kiedys przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_nowy Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Podsumowując: Jak napisał BartekZ33 i sami77 te klocki piszczą, brudzą - tak jest, będzie - bo taka ich uroda. I tyle w tym temacie. Broń Cie Panie pryskać jakimś świństwem !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.