Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wymontowanie silnika regulacji reflektorów Almera N16 FL

robert45

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jak wyjąć silniczek regulacji reflektora i nic nie urwać. Lampy DEPO.  Próbowałem delikatnie pokręcać, jak również podważać zatrzaski i nie puszcza.

Demontaż związany jest z brakiem regulacji reflektora lewego, silniczek pracuje lampa nie podnosi się. Z prawej strony jest OK.

Próbowałem przekręcać w lewo i prawo i nie udało mi się wymontować .   Jak to rozumieć" przekręcasz w dól" czyli przekręcam w prawo czy w lewo? Silnik rusza  się trochę razem z uszczelką przy lampie. Należy  go wytargać na siłę z lampy?. Jak wygląda połączenie tego silnika z elementem regulacyjnym.

Próbowałem przekręcać w lewo i prawo i nie udało mi się wymontować .   Jak to rozumieć" przekręcasz w dól" czyli przekręcam w prawo czy w lewo? Silnik rusza  się trochę razem z uszczelką przy lampie. Należy  go wytargać na siłę z lampy?. Jak wygląda połączenie tego silnika z elementem regulacyjnym.

Połączenie jest kuliste jak np:zobacz to http://allegro.pl/nissan-almera-n16-reflektor-silniczek-16-oryginal-i3722852452.html

http://allegro.pl/nissan-almera-2005-silniczek-regulacji-swiatel-i3714361625.html

U mnie w starym reflektorze pozostał trzpień regulacyjny (połączenie kuliste) z elementem plastikowym silnika i uszczelką. Wygląda to tak jak w odnośniku. Dlatego nie wiedziałem jak to ogarnąć. Natomiast sprzedawane silniki mają ten element plastikowy  łącznie z trzpieniem zintegrowany  z silnikiem.

Załapałem, może nowe reflektory  nie miały elektrycznej regulacji tylko mechaniczną,  bo trzpień jest nagwintowany, i na końcu ma rowek na śrubokręt. Prawdopodobnie osoba montująca zamontowała je do starych reflektorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...