Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Rugulacja ssania

Gość sowa87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedniego tematu. Zarazem chodzi mi o to że na zimnym silniku obroty sa na poziomie 1700-1800. W miare jak silnik się grzeje to wiadomo że spadaja obroty ale jak już jest praktycznie nagrzany obroty i tak są zbyt wysokie ponieważ stoją na 1400-1500 dopiero jak silniki jest centralnie w połowie spadają najpierw do 1200 a po zwieszce spadaja na 900 ale to akurat czytałem że tak ma być. Chodzi mi o to, czy można troszke zmniejszyć te obroty na ssaniu i aby wczesniej wyłączało się to ssanie bo przed czyszczenie przepustnicy, krokowca, przepływomierza oraz przed adaptacja ssanie trzymało tylko chwile i na poziomie 1200 obrotów i po kilku minutach jazdy się wyłączało i były normalne obroty. Pomoże ktoś??

Słyszałem również o takim czymś jak "Regulator zwiększonej prędkości obrotowej biegu jałowego". Tylko problem w tym że nie wiem gdzie jest ta regulacja i jakie powinna mieć wartości ewentualnie jakies znaki.

Regulator zwiększonej prędkości obrotowej biegu jałowego - to nic innego jak śrubka która jest na przepustnicy, a dokładnie powinna być pod spodem, tzw. "półksiężyca" z rowkiem, na którym jest linka gazu. Ten półksiężyc opiera się o tę śrubkę gdy samochód jest na wolnych obrotach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...