kierowca1990 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wiam. Wiem ze jestem namolny i zadaje duzo pytan ale musze sie dowiedziec dlaczego tak sie dzieje ze w SR20 zdaza sie ze ukrecaja sie panewki?? z tego co udalo mi sie wywnioskowac to jest wina oleju a wlasciwie to ignorowanie jego wymiany i w przypadku instalacji lpg gdyz silniki te nie przepadaja za gazem. w sumie bmw tez gazu nie lubi zadne dobre auto nie przepada za tym smierdziuchem tylko niemieckie vag je znosi i to jedynie w najprostrzych silnikach 8v ;p jesli znajdzie sie ktos kto moze cos powiedziec o tym z wlasnej autopsji to cierpliwie czekam na odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Z tego co znam ten silnik, on po prostu nie lubi jazdy na zbyt niskich obrotach. Jeśli miałeś okazję nim jeździć to wiesz, że w zakresie 1500 - 2000 auto właściwie w ogóle nie jedzie. Za to w wyższym zakresie spisuje się doskonale. A jazda poniżej zdrowych dla silnika obrotów skutkuje właśnie zużyciem panewek. I wg mnie gaz nie ma na to wpływu. Olej może mieć - lepsze smarowanie to mniejsze obciążenia na panewkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Witam z tego co pamiętam to wraz ze wzrostem prędkości obrotowej wału rośnie ciśnienie oleju na połączeniu wał panewka czyli należało by jakby jeździć na wysokich obrotach ale z drugiej strony to nie wyobrażam sobie jechać cały czas np. 30 km przy 4000 obrotów ps. w garażu czeka SR20 na sekcje zwłok co się stało bo strasznie dzwonił pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 z drugiej strony to nie wyobrażam sobie jechać cały czas np. 30 km przy 4000 obrotów Co wakacje jeżdżę tak 500 km: Świebodzin - Warszawa, cały czas ok. 4000 obr (150 km/h - autostrada). Daje radę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Bardziej miałem na uwadze aspekty finansowe. Samochody z tego co pamiętam najmniej spalają w przedziale 2000-3000 obrotów . Kiedyś chciałem sprawdzić ile moje autko pojedzie i wcale nie chcę się chwalić ale moje SR20 ze skrzynią CVT (nie jestem pewien czy LPG było włączone albo benzyna )wraz z kompletem pasażerów osiągnął chyba 160km/h nie pamiętam obrotów a poza tym jechałem tylko nie długo z tą prędkością. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Czołem kolego, Dobrze, że moje obie primy tego nie słyszały Podawanie obrotów i ile spala auto to też dziwna sprawa - inaczej auto spala przy 4000 rpm przy 60 km/h a inaczej przy 160 km/h przy tych samych obrotach. I coś miałeś nie tak z autem, że tylko tyle wyciąga. Kombi CVT to tak pod 200 km/h daje radę. Prędkość 160 km/h to taka standardowa autostradowa prędkość podróżna - dla CVT przy 3500 rpm. pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Cześć kolego napisałeś : I coś miałeś nie tak z autem, że tylko tyle wyciąga. Kombi CVT to tak pod 200 km/h daje radę. Prędkość 160 km/h to taka standardowa autostradowa prędkość podróżna - dla CVT przy 3500 rpm. pozdrawiam, Co byś sugerował w takim wypadku ?? wprawdzie jakiś czas temu prawie uzyskałem 170 km/h . Tylko troszkę to trwało ale nie o to chodzi. Skoro te auta bezproblemowo uzykują prędkość 200 km/h to morze jest jakiś problem który nie dostrzegam;) Wprawdzie dawno nie sprawdzałem czy są błędy ale nie przypominam sobie aby paliła się kontrolka silnika. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.