Gość StachuG Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Witam jestem świeży tu na forum i od razu startuję z problemem a mianowicie urwało mi choinkę w skrzyni w Terrano I 2.7 TD 93r, moje pytanie to czy podejdzie skrzynia z benzyniaka z T I bo mam takową pod ręką za niezłe pieniążki, czy niestety trzeba szukać choinki i bawić się w remont, pozdrawiam i proszę o pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 jeśli od V6 to podobno wszystko jest inne niż w pozostałych, tutaj poszukaj od czego może pasować: http://nissan4u.com/parts/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StachuG Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 dzięki ale problem w tym że ja niejęzykowy i nie kminie o co tam chodzi, jam słowianin z dziada pradziada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 przewijasz w dół...do Terrano...później WD21 czyli T1...rocznik 93...dajmy na to styczeń(?)...ilość drzwi( pewnie nieistotna przy silniku itd...)...4...type ST ...manual transmission(skrzynia manualna)...5-bieg. ...4x4...i już jesteś prawie w domu...power train( ...układ przeniesienia napędu)...i dalej to już po rysunkach pod każdą ryciną jest tabela z numerami części lub modułów...gdy już znajdziesz, klikasz na symbol części niebieski...i masz zestawienie w jakim modelu dana część występuje, lub jej zamiennik (mniejszy symbol) jakby coś to jeszcze może się przydać słownik: http://www.angielski.raz-dwa.edu.pl/ lub jakiś inny, techniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StachuG Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 to znowu ja hi hi, chłopy ratujcie bo ja tych hieroglifów nie rozkminie za pół roku, nie mam pojęcia jak choinka wygląda (oprócz tej świątecznej) a co dopiero znaleźć ją w ichniejszym języku a właściwie to choinki jeszcze nie szukam ,tylko czy jest szansa że z benzyniaka do diesla skrzynia podejdzie pozdrawiam. Stachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 z tego co wyczytałem szukając swojej to skrzynia od disla różni się wałkiem wejściowym do skrzyni i dzwonem, jeżeli miała by zostać załozona z bęzyny to trzeba by przłozyć te części, a to wiąże się z rozebraniem skrzyni. Czyli gra nie warta świeczki, lepiej poszukac takiej jak ma być, taniej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StachuG Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 i o to chodziło dzięki wielkie , więc szukam skrzyni orydżinales pozdrowionka. Stachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 proponuję Wam uzupełnić profile o silniki, to wiele uprości jeśli interesuje kogoś anatomia skrzyni to np. tutaj http://beergarage.com/PathTransmission1Remove.aspx ...lub u kierownika działu : http://www.hcd-customdevices.pl/ Stachu, jeśli ta choinka urwała się w ruchu (jak domniemam...) to ze skrzyni tylko betoniarkę można by zmotać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StachuG Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Choina poszła w czasie jazdy po czarnym z prędkością zawrotną jakieś 60- 70 km/h nie wiem czy betoniara z tego wyjdzie trochę pojemność mała, ale jakby zaadoptować ją na grzechotkę to by nawet roboty nie było, tylko trza by trochę pary mieć coby nią machać, a ja jakiś taki lichy jestem, Dzięki Lemmy69 za namiar na konkretnego gościa, już temat obgadany myślę że na dniach skrzynia do niego pojedzie i będzie git. Wielkie dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 zapytaj go przy okazji czym ją zalać ... i nawet wiem co doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi