Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

p12 czas pożegnać

preston81
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

preston81 przestań, bo dojdzie do tego, że nie będziesz mógł spać, zeżre Cię ta niepewność, pewnie to czysty przypadek

Gość bartek9108

ale powiem ci ze dales mi do myslenia i zaniepokoiles nie masz zadnych danych i zdjec?? 

popytam ziomka, może ma jeszcze jakieś kontakty albo umowe i dane tamtego gościa

jeśli tak to mocno przebarwiony by był :) moj mechanik robi a8 w VW w Poznaniu od 95 roku i jak by było coś nie tak na pewno by mi powiedział , a ujął to tak że bardzo ładna sztuka ładnie utrzymana i silnik ma na pewno oryginalny przebieg :) no i wizyta u znajomego na stacji kontroli pojazdów tez przeszła pomyślnie :) co nie znaczy ze pojawiły mi sie znaki zapytania nad głową :D 

bez sensu te rozważania i domysły, skoro auto sprawdziłeś w takim stopniu jak to możliwe to po co zaprzątać sobie głowę i doszukiwać się czegoś na siłę

hehe dzięki Panowie ale nie mówcie mi że i Wam nie zapaliłaby się lampka w głowie , choc dolnośląskie nie jest małe a audic jest tez sporo :D

Gość bartek9108

umowe ? kupil go ? dał zadatek czy co?

nie nie. jak pisałem wcześniej o sprawie wiem od gościa który brał od nas A8 w lipcu o ile nie później to było, tak więc poszukamy kontaktu do niego i zapytamy dokładnie o tamtą

jak tylko się dowiem to dam znać na Twoje PW, ale mechanik powinien od razu coś zauważyć, tak więc może to po prostu tylko zbieg okoliczności

a tak poza tematem... zdziwilibyście się jak można się przejechać... 206 którą oglądałem wzdłuż i wszerz i dałbym sobie rękę uciąć że z papierami się wszystko zgadza, a i na aucie nic nie ma, wszystko jakby fabryka wypuściła... 2 mechaników oglądało i ok... a blacharz jak zaczął rozbierać do przebudowy na rajdówkę od raz stwierdził że przód wstawiany... podjeżdżamy, silnik wyjęty, wszystko wygląda jak fabryka, komora matowa jak powinno być, żadnych śladów na konstrukcji, podłużnice ok, facet pokazuje palcem element konstrukcji a my na niego z oczami że chyba zgłupiał... stwierdził że nam pokaże, polał jakimś roztworem używanym do czyszczenia felg przed piaskowaniem, kilka minut minęło lakier zszedł i wyszło ile przodu jest wstawione... normalnie zdębiałem... nie wiedziałem że można aż tak dobrze zakamuflować spawy i wytrawić w okolicy lakier tak żeby zlało się z fabrycznym. Od tamtej pory jestem bardziej niż zawsze wyczulony, lepiej trochę spanikować i dmuchać na zimne ale mieć sprawdzone i pewne niż ma się coś okazać.

no w takiej sytuacji to nie mial bym pretensji do siebie czy mechanika bo to juz ciezko byloby ustalic 

Wybaczcie panowie, że się wtrącę " między wódkę , a zakąskę"....

Gdyby preston nie pochwalił się nowym nabytkiem - miałby spokojną głowę, w beztroskiej świadomości śmigałby bryczką... a tak całą frajdę "zepsuł " bartek.....Z pewnością w dobrej wierze (w to nikt chyba nie wątpi).... tylko co teraz ma zrobić preston, aby mieć spokojną głowę i sen -wyciągać silnik, rozbierać auto na części pierwsze?

Czasem jednak jest lepiej za dużo nie wiedzieć..... bo co teraz?

Czysty zbieg niefortunnych okoliczności , współczuję Ci preston.....

nie no dzięki jakoś jestem spokojny kolga bartek pisał że było auto uderzone z prawej strony bodajże i jakieś spawy, myślę że większość mechaników by to widziała :) u mnie był zdjęty zderzak przednia belka , lampy i nawet podłużnice tj tzw odboje ( taki element  http://archiwum.allegro.pl/oferta/audi-a8-d2-odboj-strefa-zgniotu-przod-4d0807271e-i3342505911.html  ) myśle że jak już tyle było rozebrane to przy tak ewidentnych uszkodzeniach jak napisał kolega już by się mechanik połapał u mnie, co prawda sam odbój był wymieniany bo był naruszony i wymieniłem go dla świętego spokoju, auto dobrze zachowuje sie na drodze jedzie tam gdzie mu każe :) ale poczekam na te dane jak kolega znajdzie

nie no dzięki jakoś jestem spokojny ....(...)..... ale poczekam na te dane jak kolega znajdzie

faktycznie... jesteś spokojny  :whistle:  ;)

ziarno zostało rzucone i zakiełkowało ..... echhhhh... 

Gość Mateusz_P11_144

A moje zdanie jest takie i wiem że wiele ludzi sie z nim nie zgodzi a nawet piczują się może obrażeni ale

ja nigdy bym nie kupił samochodu z niemiec, tym bardziej marki audi z takim silnikem.

A dlaczego?
Już tłumaczę.

Niemcy pozbywaja sie wszystkiego co pali jak V8 czyli ok 14 litrów,po drugie ich samochody są wyeksploatowane a jedyne co w nich jest ładne co warstwa zewnętrzna która nie skrywa ilośc km jakie auto przejechało.

Jeździłem z wójkiem po samochody do niemiec które głównie były zarówno flotowe albo prywatne,ale każde miały setki km.

Widziałem te wszystkie "okazje" "perełki" i sie przekonałem co to wszystko jest.

Ja bym takiego auta nigdy nie kupił bo nie wiadomo co szwab z nim wczesniej robił.
Myślimi że wszystko ładne a się okazuje czasami że auto z 2 pospawane i zaden mechanik nie dojdzie do tego póki nie rozbierze wnętrza.

Takich kwiatków sa tysiące tym bardziej z takiej drogiej marki jaką jest audi.

To tyle.
Czekam na hejtowanie mnie :)

no kazdy ma swoje zdanie jak i marzenia , ja szukalem takiego auta bo chcialem je miec nie jest nowe i to wiem na tyle ile to mozliwe sprawdzilem auto tutaj mialem ten plus ze w aso kazdy wpis byl ok przebieg tez jak dla mnie mogla by miec nawet 400 tys km , moj ojciec taka zrobil ok 1mln km od nowosci oczywiscie nei bez awarii itp to tylko rzecz nabyta dzis jest jutro moze jej nie byc zreszta niestety tak samo jest z nami.

Gość Mateusz_P11_144

Ja rozumiem ;)

Ty masz widze pojęcie nt temat i wiesz ze może się coś nagle dupnąc i amba,kilkadziesiąt tys w plecy.
A sa ludziektórzy kupują takie "coś" co sprowadzałem z rodzinka, myślą że kupili rarytas a w rzeczywistości wpieprzyli sie na mine i skarbonke bez dna.
A później zgrzytanie bo turbo do wymiany,bo pompa umarła,bo pękniety blok,bo silnik zatarty.

A przecież to auto miało " tylko" 160 tys km.

Ja wcale Cie nie hejtuje preston bo każdy lokuje swoje pieniądze jak uważa i mi nic do tego.
Staram się pokazać że nie wszystko zloto co się świeci :)

kupujac takie auto zawsze jest kilka mozliwosci, ja moge smialo powiedziec ze kupilem auto a pozniej dalem je do sprawdzenia gdyz wroclaw jest miastem specyficznym i po godz 18 juz nic w nim nie zalatwisz, rozrzad mialem niby zrobiony w grudniu 2012 i bylo na nim przejechane 16 tys km nie mialem potwierdzenia wiec nie ryzykowalem zrobilem nowy po czym udalo mi sie skontaktowac z poprzednim wlascicielem ( nie handlarzem) i zapyta c czy rzeczywiscie byl robiony i dowiedziec sie czegos nt auta , powiedzial ze rozrzad byl robiony w grudniu 2012 i nie potrzebnie wydalem kase no ale kto mogl wiedziec,wlepce mialem zaufac ? i pozniej jak to napisales plakac ze silnik jest do wymiany? a byla jeszcze uszczelniana skrzynia u Łobody we wrocku ponoc jeden z lepszych zakładów ASB w naszym chorym kraju ??liczylem sie z tymi kosztami tak jak licze sie z tym ze jak padnie glupia skrzynia biegow to zaplace tez 3-5 tys za naprawe , no ale ile bym zaplacil jak by mi padla w nissanie max 3000 co nie jest duzą różnica , auto ma mi sie podobac i spelniac moje oczekiwania jezdze b malo w porownaniu do innych ,wiem ze auto oferuje wieksze bezpieczenstwo niz moje poprzednie to jest dla mnie wazne jak i wygoda a sam wiem najlepiej ze auta kosztuja a czy bede naprawial nissana czy swoje wymarzone auto jest bez roznicy tak na prawde ceny czesci tych obu aut nie liczac skrzyni sa bardzo podobne tyle ze troszke wiecej oleju wchodzi do audi , jedno jest pewne roznica wykonania jest kolosalna pomimo ze auto jest 3 lata starsze niz moj poprzedni rowniez zadbany nissan jest miedzy nimi przepasc i nie ma co sie dziwic ze koszty utrzymania tez beda wieksze mam 32 lata ile jeszcze zyc bede nie wiem , chcialbym jak najdluzej 

A ja bym kupił BMW serii 7 E38 :) Ale póki co, się na to nie zanosi. Moje marzenia więc poczekają. A Tobie Preston - realizacji swoich - gorąco gratuluję.

O TAKIE na przykład :)

Takie bym chciał :)

Żeby wprowadzić trochę humoru w wątek, zwłaszcza w nieprawdopodobne zbiegi okoliczności dodam że ostatnio w TVN TURBO, w programie uwaga pirat srebrna vectra doszła na autostradzie koło poznania audiczkę z ponad 200 km/h i pierwsze co mi przyszło do głowy to Preston testujący swoją laleczkę. Nie dajmy się zwariować! :wave:

Piękne auto. Sam o takim myślałem, ale bałem się, że koszty mnie zjedzą. Śmiało gazuj tylko w dobrym zakładzie na dobrych gratach (polecam lpg-forum.pl ) popytaj co ci radzą i ciesz się tanią jazdą :) - mówi Ci to wieloletni użytkownik podtlenku LPG :)