Gość szczur87 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 witam.jak w almerze n16 2001r reguluje się luz w maglownicy.? (jaki klucz gdzie szukać tej śruby) wymieniłem drążki i końcówki i dalej stuka jak kręcę kierownicą na boki oraz jak wpadam w większą dziurę. ściągałem osłonę drążków i listwa ma luz góra dół. niewielki ale ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 powinna być śruba z tyłu maglownicy od strony nóg kierowcy, ale nie w każdej można ten luz zmniejszyć, no i trzeba uważać żeby za mocno nie dokręcić bo zblokuje kierownice podczas jazdy. ja kiedyś kupowałem nakrętkę na 17 klucz długą na 50mm i za pomocą klucza to dokręcałem. Wystarczy o milimetry tą śrubę ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.