Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zerwana blokada tylnego mostu.

Boogey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przejrzałem forum ale nie znalazłem nic na mój temat ;/ Zerwała mi się blokada tylnego mostu w y61. I teraz żeby ją wymienić muszę rozbierać cały most, półosie itd czy da radę inaczej.? W most wchodzi taka membrana z czujnikiem od blokady ale mogę wykręcić tylko czujnik bo reszty nie mam pojecia jak ;/
Proszę o jakieś rady etc.
Pozdrawiam :)

no witam w klubie :-) ... jak zerwałęś blokadę ,jakie masz objawy ...??  

zimą wyszarpywałem z zaspy samochód i była spięta blokada i na wstecznym jedno koło na lodzie drugie na betonie i w pewnym momencie jak koło na betonie paliło już gumę odpuściłem energicznie gas.. poszedł huk  i po blokadzie... teraz się załączy ale przy delikatnym obciążeniu słychac już jakieś terkotanie i nie działa ;/

To ja w podobny sposób tyle ,że gościa z błota szarpałe mjuż30 min i po cm sięruszał a jak sięruszył ro już było po wszystkim  ;on stał mocno wklejony a ja na jednym wolnym miejscu między korzeniami... 

Obecna opinia mechaniora to szlag to trafił ... cena niestety nowej to 1500 bo nikt nie sprzeda ci tej części z mostu. Jak byś miał tylko naderwany róg to można twardy spacw połoczyć i podszlifować czasem daje rade. Powodzenia

• 1 rok później...

Lepiej w windę zainwestować diff lock w błocie jak się wkleić nie pomoże

a siłownik wykrecisz od środka mostu po wyjściu glowki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...