Gość mirekg9 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 To samo, lecz w drugim przypadku za dodatkowe 10zł masz wytarcie szyb po wosku, mycie drzwi i progów. Nie wiem na czym by polegała konserwacja plastików?-czy jakieś czarnidło,plak? 10 zł to nie dużo jak na jeden raz przed zimą, więc nich robią kompleksowo. W tej cenie powinno być jeszcze wymycie dywaników gumowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jeszcze jedno pytanko nasunęło mi się: Podczas cofania ale wolnego albo jechania na pierwszym biegu ale też wolno zwłaszcza na niezbyt równej nawierzchni odgłosy stukania prawy tył wysokość rury wydechowej. Doszedłem do wniosku że "może" mieć to związek z osłoną metalową którą jest wokół rury wydechowej i "chyba" podczas cofania/wolnej jazdy w przód, powodowane są jakieś większe drgania które powodują że ta osłona uderza o "cos". Czy w swojej Primerze macie taki może efekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 wjedź na kanał lub na podnośnik i sprawdź, przyczyn stukania może być wiele zwłaszcza, że za dużo jest tego "chyba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Podjechałem, szukali stwierdzili że to osłona rury wydechowej, odgieli ją trochę ale nic pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 to widocznie nie osłona była przyczyną stuków, warto podjechać na stację diagnostyczną, tam jest więcej możliwości sprawdzenia takich dolegliwości, sam przechodziłem to na własnej skórze, byłem na kilku stacjach i nikt nie mógł znaleźć miejsca z którego dochodziły stuki - ale w końcu się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 a u Ciebie były podobne stukoty??? i co było przyczyną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 w Primerze nie przerabiałem jeszcze "stukotów" , opisany przypadek miałem w innym moim aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi