Qubuś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Stworzylem temat, bo przymierzam sie do zakupu takiego sprzetu. Jest jeden problem, ktorego wybrac Czy warto wykosztowac sie na oryginal czy jednak kupic chinszczyzne? Ewentualnie ktore chinskie sa w miare ok, bo wiem takie tez sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 nie ma reguły... jeden kupi farm jacka i sobie chwali drugi wywali szelesty na oryginał i jęczy że się gnie... ja kupiłem najdłuższego farm jacka po taniości i problemów nie stwierdzam, chodzi, nie zacina się, nic nie smarowałem. pod stopę podkładam czasem większy kawał płyty stalowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 no wlasnie o takie opinie chodzi, bo na allegro sa 60 calowe za juz za 160-170zl, Oryginal to prawie 600zl. Jestem ciekawy jak chinskie sie sprawuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 a przyglądaliście się jakie dodatkowe "konfiguracie" i sposoby łapania są w hi-lifcie, obracana podstawa, miejsca do zaczepienia łańcucha, coś tam jeszcze było ciekawego jak oglądałem ale to wersja dla służb ratowniczych a nie do błota była, coś tak mi się kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 tylko czy hi lift-em da się podnieśc auto bez specjalnych mocowań np. w zderzaku. Widziałem przystawkę do mocowania za felgę ale to kolejne 140-160 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 moszesz podniesc za felge, za hak z tylu, niektorzy podpieraja za belke zderzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Właśnie o to mi chodziło, więc hi-lift bez przystawki raczej słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 no raczej tak, ale progi zrobisz sobie pod lifta i juz smigasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 U mnie chińczyk robi... po pierwszych kilku razach szyna straciła lakier... kupiłem tego najdłuższego jakiego się dało, podnosiłem raz pokraka centralnie za morde ma max do góry ( do spawania nadkoli) wtedy szyna poszła w lekki banan, opuściłem, podłożyłem płytę, podniosłem i było ok, oczywiście do roboty to został zabezpieczony, nie wisiał na samym lifcie... da się podnieść za belkę haka, za stalowy zderzak, widziałem też r20 podnoszoną za zwykły (kontrukcja wew jest stalowa i dość solidna) ale to odciska piętno na zderzaku... widziałem też podnoszenie ze felgę bez przystawki... zwykła pętla z liny widziałem rzeźbioną przystawkę nasuwaną na ząb lifta z obejmą o średnicy sprzęgiełka... nasuwali to kolesie na sprzęg i tak dzwigali... różne patenty mają ludzie, fajny jest też dokręcany drugi ząb... można wtedy coś liftem zgnieść albo naciągnąć, do prostowania zderzaka po dzwonku było super wady lifta są dwie 1 rozmiar (raczej trzeba to wrzucić na dach albo drzwi) 2 waga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrastorun Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Tak robi chinol w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Użytkuje Hi-lifta już ponad 10 lat - pewnie chińczyk (żółty kolor świadczy o tym ) ,bo natenczas był kilkakrotnie tańszy od 'firmówek'. Wiielokrotnie ratował d. w terenie, robił jako wciągarka, czy podnośnik jachtowy. Nie wyobrażam sobie wyjazdu w teren bez niego. W zimie jeździ w bagażniku ,bo licho nie śpi. Pamiętać trzeba żeby nie paćkać smarami bolców itd. , bo troszkę błota i mogą się cyrki dziać -włącznie ze spadającym autem z wysokości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) instrukcja do mojego mówiła o smarowaniu ale tam pisze o "oil" a nie o "grease"... zlekceważyłem... sucho i czysto staram się go utrzymać Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Thespian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 pięknie ... oilałem, znaczy olałem bardziej pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 tylko czy hi lift-em da się podnieśc auto bez specjalnych mocowań np. w zderzaku. Widziałem przystawkę do mocowania za felgę ale to kolejne 140-160 pln. Zawiesie bezkońcowe 1m (2m po obwodzie) i masz adapter do felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zawiesie bezkońcowe 1m (2m po obwodzie) i masz adapter do felgi. Jest to pom ysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 pięknie ... oilałem, znaczy olałem bardziej pasowało zdecydowanie bardziej... ale wiesz bałem się że ktoś to zrozumie tak że ja tym olejem... tam olałem... a ja olałem z lenistwa, bezolejowo i bezsmarowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Chyba jednak rury przy progach pod h.lifta to nie jest taki zły pomysł. Do tej pory myślałem że się nie da złożyć progu bo rama jest niżej a tu skucha Dupneło parę razy na piaskowni i została malutka szparka przy drzwiach a próg się zrobił płaski a nie wypukły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 wyciąć, wspawać profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 E, drzwi jeszcze chodzą, rozpruty nie jest, da radę. Smuklejszy będzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 odwlekanie nieuniknionego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 O zdecydowanie ale skoro jeszcze nie ma tragedii i ruda za mocno nie szczypie w oczy to lepiej te złotówy na ciekawsze rzeczy przeznaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi