pawelsalata Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam. Czy i Wasze Micry tak mają, że jak tylko chwyci lekki mrozik, niemożliwością staje się otwarcie drzwi. Czy i Wy tak macie? Jak z tym walczycie? Moje uszczelki przymarzają równiutko po całym obwodzie drzwi. Jest to chyba pierwsze auto z jakim mam do czynienia, co daje mi tak zimą w kość (a w zasadzie mojej żonie). Dziś kupiłem silikon do uszczelek, idę po 16oo je odtłuścić i przesmarować tym specyfikiem. Dodatkowo będę zdejmował tapicerkę bo centralny mi świruje, to przesmaruję i wkładkę zamka od środka drzwi. Moim marzeniem, byłoby aby do Micry zamontować klamki takie jak są w Primerze P12, albo VW Polo itp... Takie klamki można przynajmniej mocniej szarpnąć, a nie te kasetowe badziewie, co zaraz strzeli w ręce jak się mocniej drzwi szarpnie. Ciekawe czy dałoby się takiego typu klamki wsadzić do K11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 musisz je wysuszyć i odtłuścić przed silikonem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Z suszeniem będzie kiepsko, bo tylko pod chmurką mogę działać. Ale odtłuszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.