gloster Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam! Jestem po sprawdzeniu luzów zaworowych. 1 2 3 4 ssący 0,20 0,25 0,25 0,25 wydech 0,10 0,15 0,15 0,15 w serwisowce znalazlem wartości: ssacy 0,24 do 0,32 wydech 0,26 do 0,34 Z tego wynika,że luz zaworowy powoli się kończy.Przy przebiegu 102 tys czuje lekkie zaniepokojenie,bo jezdze na gazie. Pytanie czy juz sie zajac tematem czy jeszcze można pojezdzic i ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 ale Tobie luzy sie już skończyły, wydech zaczyna się podpierać i trzeba je robić a nie się kończą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Wypalony zawór kosztuje sporo więcej niż naprawa prewencyjna - wiem to z praktyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gloster Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Dzięki za sugestie!W poniedziałek samochód jedzie na warsztat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozva Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Koledzy, a nie orientujecie się czy po generalnym remoncie jaki ja miałem u siebie nie powinienem zrobić regulacji zaworów po jakimś przebiegu? od remontu mam przejechane około 15000km, a remont opisany jest tu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89233-t30-25-automat-06-gaśnie-przy-hamowaniu/ zna się ktoś na tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 ten luz mierzyłeś na ciepłym czy zimnym? dane z serwisówki są dla ciepłego czy zimnego silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gloster Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dane z serwisówki są podane dla ciepłego i zimnego.Ja mierzyłem na zimnym.A tak poza tym to chciałem się podzielic informacją,że koszt tej imprezy wynosić będzie 2 tys.Wszystkie szklanki będą szlifowane bo koszt nowych w serwisie jest masakryczny,a innych nie udało się znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.