Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Maxima a32 qx 3.0 problem z zorzruchem

gwozdziu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z maxima a konkretnie długo kreci żeby odpalić( tak jak stary disel zimą), jak juz odpali to chodzi bardzo dobrze. Prosze o jakąś pomoc z nissanem doczynienia mam od tygodnia i nie wiem co mu jest.

to teraz zakręć butle jak będzie pracował na gazie i poczekaj aż zgaśnie, i wtedy zobacz czy dalej masz problemy, po pojeżdżeniu na PB 

Butla za krecona i nadal bez zmian. ale zauważyłem że jak jest mocno rozgrzany to odpala dużo lepiej niż jak jest zimny. i wydaje mi się że jest słaby.( jeździłem e36 2.0 150km i był tak samo żwawy jak nie lepiej) 

Jeszcze ostatnio miałem (wystrzał) zrzuciło gumę z przepustnicy (na lpg)

jak masz możliwość wsadź sondę AFR, bo jak miałeś wystrzał to może być wina regulacji gazu, do tego sprawdź cewki  i swiece 

• 2 tygodnie później...

Sprawdzę to po świętach, a tak wogule to potrzebuję dobrego mechanika do maximy gdzieś z okolic ( oświęcim, bielsko-biała). Do roboty zawieszenie tył wydech troszkę sie spod silnika kapie pewnie uszczelka na zaworach, no i kogoś od gazu. z góry dzięki za pomoc.

dobry mechanik do maximy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...