gwozdziu Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam mam problem z maxima a konkretnie długo kreci żeby odpalić( tak jak stary disel zimą), jak juz odpali to chodzi bardzo dobrze. Prosze o jakąś pomoc z nissanem doczynienia mam od tygodnia i nie wiem co mu jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 benzyna w gazie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwozdziu Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Jest gaz Zwykły nie sekwencja ale odpala tak samo na benzynie jak i gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 to teraz zakręć butle jak będzie pracował na gazie i poczekaj aż zgaśnie, i wtedy zobacz czy dalej masz problemy, po pojeżdżeniu na PB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwozdziu Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Butla za krecona i nadal bez zmian. ale zauważyłem że jak jest mocno rozgrzany to odpala dużo lepiej niż jak jest zimny. i wydaje mi się że jest słaby.( jeździłem e36 2.0 150km i był tak samo żwawy jak nie lepiej) Jeszcze ostatnio miałem (wystrzał) zrzuciło gumę z przepustnicy (na lpg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 jak masz możliwość wsadź sondę AFR, bo jak miałeś wystrzał to może być wina regulacji gazu, do tego sprawdź cewki i swiece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwozdziu Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Sprawdzę to po świętach, a tak wogule to potrzebuję dobrego mechanika do maximy gdzieś z okolic ( oświęcim, bielsko-biała). Do roboty zawieszenie tył wydech troszkę sie spod silnika kapie pewnie uszczelka na zaworach, no i kogoś od gazu. z góry dzięki za pomoc. dobry mechanik do maximy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.