Silvestr Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Więc po kolei... Niedawno zaczęła się dziwnie zachowywać wskazówka od prędkościomierza, na dziurach delikatnie opadała i po chwili wracała do normalnego wychylenia. Niestety teraz padła na dobre i nie chce się podnosić - a co za tym idzie auto przestało zliczać kilometry. Przejrzałem manuala i znalazłem sposób diagnozy czujnika, jednak przy próbie wyciągnięcia go z reduktora spotkało mnie rozczarowanie. Odkręciłem śrubkę i na tym się skończyło. Nie byłem w stanie go wyciągnąć - czy możecie mi podpowiedzieć czy coś tam jeszcze trzeba zrobić dodatkowo? A może macie inne sugestie co mogło paść? Dzisiaj wyciągłem czujnik, sprawdziłem miernikiem i okazał się OK. Dopiero po dokładnych oględzinach wyszło, że jeden kabelek trochę się przetarł. Dlatego poszukuję kabelka od czujnika do kostki przy skrzyni biegów - ma on jakieś 40 cm długości... Może ktoś ma na zbyciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.