JacekJQ Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Dzisiaj zauważyłem, że nie działają świtała stop w tylnych lampach zespolonych. Działa za to trzecie światełko (listwa led) stop. Tylne światła działają normalnie. I tak się zastanawiam, przed rozbebeszeniem obu lamp, czy możliwe jest aby w oby żarówkach poszły żarniki 21W a 5W działy nadal? Czy jest możliwa inna przyczyna niż przepalenie żarników? Macie jakieś sugestie, pomysły? Z wszystkie rad i pomysły będę zobowiązany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Dzisiaj zauważyłem, że nie działają świtała stop w tylnych lampach zespolonych. Działa za to trzecie światełko (listwa led) stop. Tylne światła działają normalnie. I tak się zastanawiam, przed rozbebeszeniem obu lamp, czy możliwe jest aby w oby żarówkach poszły żarniki 21W a 5W działy nadal? Czy jest możliwa inna przyczyna niż przepalenie żarników? Macie jakieś sugestie, pomysły? Z wszystkie rad i pomysły będę zobowiązany... Bezpieczniki sprawdziłeś? led będą działały bo chyba idą wiązką w klapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Bezpieczniki sprawdziłeś? led będą działały bo chyba idą wiązką w klapie. Nie znalazłem w instrukcji opisu skrzynek z bezpiecznikami. Widziałeś może gdzieś w sieci? Już znalazłem:) Tak to wygląda "na żywo": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 rozebranie lampy to 10 minut więc żadna sprawa, a czy to możliwe, chyba tak. Miałem podobną sytuację z przodem z H7 w Tino poszły obie na raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Widzę że już wyjmowałeś .I co spalony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Widzę że już wyjmowałeś .I co spalony? Bezpiecznik dobry. Żarówki spalone. Myślę, że mamy teraz pełną instrukcję jak wymieniać żarówki w tylnych lampach. Dzięki za podpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.