Gość jumbol0801 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ok. W końcu troche czasu i zobaczyłem że napinacz wyciągnięty na jakieś 2cm . Kupiłem rozrząd, Wczoraj brałem się za robienie i mam już ściągnięte koła pokrywę zaworów i pompa i teraz walkczę ze ściągnięciem bocznej pokrywy żeby dostać się do dolnej zębatki. Miska olejowa przymocowana na silikon i mam pytanie czy muszę ją ściągnąć żeby wyjąć pokrywę? góra odchodzi ale czuję jakieś trzymanie na wale. miska olejowa jest odkręcona i trzymja tylko na silikonie. Pokrywa schodz z metalowych trzpieni na centymetr i dalej trzyma dół delikatnie sprężynuje. Jakieś porady? z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ray_PL Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 A moge zapytać ile miałeś przebiegu ? Bo sam nie wiem czy nie powinienem wymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Jeśli chodzi Ci o łańcuch to tego się nie wymienia na zapas, jak zacznie nim szarpać przy przyspieszaniu i wywali check engine z błędami czujników wału i wałka to wtedy masz do wymiany rozrząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.