Bardowy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Witam serdecznie, Kieruje do was pytanie (mam nadzieje ze ktos mial podobny problem) Potrzebuje kupic lapmy do mojego 350z. > Oryginalnie były z wersji amerykańskiej Ksenony Oryginały zostały zniszczone i kwota jaka dysponuje wraz z robocizną (z ubezpieczenia sprawcy) to 4527zł. (na tyle wycenili) Dzownilem do Nissana i liczą za jedną lampe ponad 4000 zł.... Chciałbym przy okazji musowej wymiany, zmienic je na "Europejskie" 1. Czy do wersji z rynku US pasują bez problemu lampy EU? 2. Na allegro są dostepne nowe lampy, ale jest napisane ze nie spełniają normy E - czy moge jezdzic z takimi lampami (i czy przejdzie przeglad) 3.Czy znacie jakis dobry sklep z czesciami do ZETKI gdzie lampa nie kosztowałaby wiecej niz 2tys zł? 4. Co sądzicie o tych? http://allegro.pl/lampy-nowe-nissan-350z-350-z-03-05-chrome-led-ledy-i3777879924.htmlhttp://allegro.pl/lampy-nowe-nissan-350z-350-z-03-05-black-led-ledy-i3796505444.html5. Czy te "poliftowe" podepne bez problemu do 350Z USA 2004r ROADSTER?http://allegro.pl/nissan-350-z-xenony-lift-prawa-lewa-komplet-euro-i3801122527.html Z góry dziekuje za odpowiedzi! Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Bardowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Kolego trudno będzie zamknąć się w tej kwocie tak, żeby miało to ręce i nogi. Lampy zawsze zaniża rzeczoznawca. Rozumiem, że miałeś stłuczkę tak? Tak czy siak na Twoim miejscu oddałbym auto do ASO. Po to jest ubezpieczalnia i płaci się te cholerne składki, żeby naprawić auto po "wypadku". Nie zgadzasz się na wycenę rzeczoznawcy i decydujesz się na naprawę bezgotówkową, wstawiasz auto do ASO i to ASO będzie Ci naprawiało auto, a naprawią to na oem częściach, nowych z kartonów, bez druciarstwa itd itp. Piszesz na nich upoważnienie, że to oni są stroną która dostanie pieniądze z odszkodowania, a samemu odbierasz profi naprawione auto na oem częściach. Faktura pewnie będzie opiewała wtedy kwotę rzędu 8-10k, ale to nie Twój interes bo to ASO będzie dochodziło tej kwoty od ubezpieczalni. Co do pytań. 1. nie wiem 2. nie 3. ... 4. odpuść sobie temat tych lamp, dj. allegro wieś tuning. 5. wydaje mi się, że przed/po lift nie powinny się różnić kostkami Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Szejn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Co do lamp z allegro to zauwaz ze one nie posiadaja homologacji wiec wedlug prawa mozna je uzywac do odwietlania garazu a nie do jazdy.najlepiej zrob tak jak mowi szejn. A temu rzeczoznawcy nalezaloby pociagnac ze lba za taka wycene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bardowy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Lampy zostały zniszczone na "myjni" są zalane czymś żrącym i nie da sie ich wypolerowac. Wyżarło je i zrobiły sie matowe.... Cene lamp chce pokryc z ubezpieczenia zakładu (myjni) która dokonała szkody. Jezeli otrzymałem wycene (od przedstawiciela InterRisk) i uwazam ze sie z nia nie zgadzam, moge zajechac do ASO NISSAN i przekazac im auto do ponownej wyceny? Wg ich rzeczoznawcy? Problem polega na tym ze to auto z USA (niby "przystosowane" na Europe sa przednie swiatła) , w takim razie w ASO wymienią mi znowu na lampy z USA czy przystosowane na Europe? Jezeli na Europe, to dają ksenony, a ja nie mam z przodu spryskiwaczy... jak to w USA... Dodatkowo dochodzi automatyczne poziomowanie ksenonów. Nie wiem czy każdy ksenon jest w to wyposażony? Wiec pewnie musiałbym płacic za dodatkowe przeróbki? Auto dotychczas bez spryskiwaczy i z ksenonami przechodziło przegląd bez problemu. EDIT! Umówiłem sie w nissanie, zobacze na miejscu co mi powiedzą, wycena faktycznie sporo zanizona poniewaz koszt jednej nowej lampy wg. ASO to troche ponad 4000 zł. Jutro jade do Nissana, opisze co udało mi sie załatwic, może bedzie to kiedys komuś przydatne. Dziekuje bardzo za pomoc! Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Bardowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jeżeli otrzymasz wycenę od InterRisk to najlepiej zadzwoń na infolinie i dopytaj się jak to załatwić bezgotówkowo. Dwa możesz jechać do ASO i ich poprosić o wycenę tą możesz przesłać do InterRisk z prośbą o ponowną kalkulację. A nóż dostaniesz lepszą wycenę. Aczkolwiek i tak najlepiej do ASO. Na jakie lapmy wymieni Ci ASO to już kwestia dogadania się. Jak mi wjechali w BMW tylni dyfuzor pękł miałem M-pakietowy. W ASO dogadałem się i dostałem nowy dyfuzor z M5 (to jest różnica). Do tego ASO ładnie przytnie na ubezpieczycielu, więc np. dołożenie sprysków mogą zrobić Ci w bardzo dobrej cenie. Wszystko kwestia dogadania się. Co do przeglądu, nie takie rzeczy były pomijane na stacjach diagnostycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 na myjni to się bywa samoobsługowej plus się myje ręcznie, a nie niszczy na zwykłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja mam auto z USA i nie ma w nim pozimowania, lampy są z oryg xenonem. Świecą prawdopodobnie na wprost jak to w usa bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) ja bym zrobił tak: wziął gotówkę 4527zł kupił: http://allegro.pl/nissan-350z-350-z-04-lampy-przednie-xenon-europa-i3740964221.html i jeszcze by zostało 1700zł, choć może nie koniecznie z wyżej wymienionej aukcji bo takie lampy chodzą już po 2 tysie za kpl. badz poszukał poliftowych bixenonów , ostatnio był kpl za 3,5 tysia Edytowane 18 Grudnia 2013 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Była wersja 350z bez xenonów ? Edytowane 18 Grudnia 2013 przez driver_kaskader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 tak w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 z tego co widzę wszystkie miały xenon , nawet wersja base Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Są bez xenonu (w instrukcji obsługi jest info). Pewny jesteś, że nie da się ich wypolerować? nawet polerka papierem ściernym nie daje rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Czarek ma to może potwierdzić, ale on nie wchodzi na forum - także są bez xenonowe 350z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 kase brac polerowac lampy i heya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ja swoje spolerowałem chyba nawet gdzieś na fb wstawiałem Były jak nówki. Tez zrobił się lekki nalot i wyglądało to jak by był od środka. Koleżka lubi take zabawy i po 10 minutach cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 podobno pasta do zębów jest bardzo dobra chociaż ja polerowałem farecla g3 lub tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyGA669 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Siema odkopie troche temat. Mam w aucie lampy OEM biXenon ale klosze sa popekane z zewnątrz. Jako ze chcialbym zostawic oryginalne lampy bo sa najładniejsze według mnie a nowe sa w chooi drogie, czy moge kupic jakieś tanie tuningowe zamienniki, rozkleic i wkleic z nich klosze do oryginalnych lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi