Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11.144 2.0Td pompa?

zdzichu6969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam ww. Primere, kiedy energiczniej rusze, wykrecr go do 4k rpm to robi sie za mną zadyma auto chodzi jakby na dwa cylindry, i gasnie. Musze odczekac kilka minut, zapalić i juz ok. problem sie pojawia zawsze jak wykrece lekko silnik. Spalanie jest dosc wysokie, kolo 9 litrow miasto. Moc ma, chociaż nie wiem czy tyle ile musi miec. Primere mam krotko, z poczatku byla u.mechanika bo cieklo, ma nowe sprzęgło i wszystkie plyny. Dodam ze zapala dość ciezko, ale może.to tylko wina aku plus żarowe.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Mam tylko do diagnostyki LM327, zrobiłem zrzut z problemem się powtarzającym w kółko. https://www.dropbox.com/s/t7ebb3zov4h0fpe/Screenshot_2013-12-23-16-09-14.png

Dzieje sie tak za każdym razem, spalanie jest bardzo duże, nie wiem co mam zrobić...

A jeśli jeżdżę do 4k rpm, to jest dobrze..

Na chmurę dymu i wysokie spalanie to nie mam pomysłu ale gaśnięcie silnika po wejściu na wyższe obroty może sugerować że już filter paliwa jest nie pierwszej świeżości. Chodzi o to że na wyższych obrotach silnik potrzebuje więcej paliwa a przez filter już tyle nie przeleci i stąd może być dławienie i gaśnięcie. Aczkolwiek jak się u mnie filter zafajdał to auto nie gasło tylko po prostu nie wchodziło na więcej niż na początku 3000 obr/min a później z dnia na dzień ta wartość spadała. Najlepiej to sprawdź błędy na zworkę. Jak to zrobić znajdziesz w tematach przyklejonych FAQ dla disla.

Chmura dymu i spore spalanie dziura w obrotach przy wyższych obrotach to zabity filtr paliwa lub sitka w śrubce od filtra paliwa do pompy, bez zastanawiania odkręć śrubkę 17mm która zasila w paliwo pompę z filtra, sitko powinno być zabite.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...