Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z obrotami nissan almera 1.6 16 V sr slx 96

diabelek

Rekomendowane odpowiedzi

w moim aucie do tej pory bez awaryjnym pojawil sie problem z niskimi obrotami a mianowicie gdy silnik jest rozgrzany i przed skrzyzowaniem wzuce luz obroty silnika spadaja na 400 a nie raz gasnie zupelnie ponadto zaczol przerywac i sie dlawic na malych obrotach na duzych nie ma problemu ladnie sie zbiera ale ponizej 2 tys. zaczyna sie problem szarpie i przerywa zarowno na bezynie jak i gazie nie mam pojecia co sie dzieje prosze o pomoc 

na niskich obrotach na benzynie przerywal zimny jak i zarowno ciep;y na gazie tego nie robil ale zaczol szalec na niskich obrotach znaczy zchodzi na 400 i gasnie co ktorys raz dzis wyczyscilem przepystnice i zchodzi na 1100 poten na 900 zobaczymy co sie bedzie dzialo mam nadzieje ze problem zniknie jak sprawdzic przeplywomierz ? i czy mozna kupic cos co pozwoli mi sprawdzic bledy komputera ?

Przepływomnierz sprawdzasz mnierząc napięcie przy różnych obrotach a błędy sprawdzasz przy pomocy zworki w złączu diagnostycznym. Wszystko to spokojnie znajdziesz na forum bo wielokrotnie o tym było

• 2 tygodnie później...

oki dzieki za pomoc i pozdrawiam :)

mam nastepne pytanie a wiec sprawdzalem dzis bledy komputera i pokazal mi 55 tylko wiec zadnych bledow troszke mnie to martwi bo autko znowu zaczelo fiksowac czyli jak by tak szarpalo gdy jadac na rownym gazie trzymajac 2 tys obrotow jak by tak przyspieszalo i zwalnialo nie widze slabnacych obrotow obrotomierza lecz denerwujace szarpanie pomyslalem ze sprawdze bledy a tam zonk i co teraz co to ? pomocy :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...