Grzesiek17 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam,jestem nowy na tym forum, od niedawna posiadam Nissana Sunny N13 1.4 benzyna, 5d hb.Jadąc ze stacji na biegu 3 w pewnym momencie nissan przestał "ciągnąć", jakbym miał cały czas wciśnięty pedał sprzęgła.Nie obyło się bez holowania, ale to nie problem, otóż, chcę mieć pewność, czy to na pewno jest tarcza sprzęgła, tak wiem, rozbierz a się przekonasz, niestety teraz nie da rady, bo muszę jechać do sąsiada na kanał, poza tym, nigdy z tym nie robiłem, sam nie chcę sobie czegoś zepsuć. W celu upewnienia się, czy to aby jest na pewno to, podniosłem samochód na podnośniku, tak aby przednie koło było w górze i najzywczajniej nim kręciłem, na biegu czuć większy opór niż na luzie, aczkolwiek można nim kręcić. Chciałbym to zamówić jaknajszybiej i mieć to z głowy, ale tak jak powiedziałem nie mam jak tego rozebrać, więć moje pytanie, czy to na penwo wegług Was może być tarcza?Dodam jeszcze, że gdy uniosłem maskę po nieszczęśliwym zdarzeniu czuć było chrakterystyczny zapach spalonej gumy, a zapewniam, na pewno nie były to oponki Proszę o odpowiedź i wyrozumiałość. Tak napiszę informacyjnie tylko, jakby ktoś miał podobny problem i nie mógł się doczekać odpowiedzi...Dziś rozebrałem wszystko, tak jak sądziłem była to tarcza sprzęgła, więc gdyby ktoś miał wątpliwości to może śmiało działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Przy wymianie tarczy sprzęgła wymień także docisk, warto to zrobić przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek17 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Co do docisku, to wiem, lecz niestety fundusze mnie nie puszczają..ten stary wygląda dobrze, choć pewnie nie będzie w najlepszej formie..trudno, najwyżej rozbiorę drugi raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.