primerka... Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 witam mam problem z nissanem primera p11 2.0 td rok 1996 mam taki problem ze silnik ciężko pali musi obrócić ze 3 razy i dopiero złapie a jak złapie to chodzi tak jak trzeba .. po chwili go gaszę i odpalam i raz odpala za pół obrotu a raz za obrót albo 2 . nie wiem co robić doradźcie mi .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 sprawdź kąt wtrysku i czujnik położenia wału korbowego.Wszystkie informacje masz na forum- wystarczyc poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 a mam pytanie czy jak wyjmę czujnik położenia wału i go potem wsadzę to czy coś się stanie czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Jeżeli wyjdzie w całości to będziesz miał co włożyć nie dotykaj go lepiej, z tego co piszesz objawy pasują do walniętej jednej lub dwóch świec żarowych, odkręć listwę ze świeć tę na 4 śrubki 8mm, i żarówką podłączoną pod plus z aku lub próbnikiem zmierz czy przepływa przez nie prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 tylko spiknij wd40 przed odkręceniem świecy bo możesz łeb ukręcić a wtedy bd kiepsko Po co go wyjmować?Pierw go przemierz a później wyjmuj bo faktycznie moze byc zabrudzony ale uważaj- jak jest od nowości to może sie w rękach rozlecieć a bez niego auta nie odpalisz. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 a mam pytanie czy tak z dnia na dzień mogły paść te świece żarowe bo wczoraj było ok a dzisiaj rano to kręcił i kręcił ale jakoś złapał a później tak około 12 zapalił za 3 obrotem to go zgasiłem i zobaczę czy zapali normalnie ale wraz musiał obrócić ze 2 razy. Raz zapalił za pół obrotu i myślałem ze będzie dobrze wiec spróbowałem jeszcze raz i wraz 2 obroty i dopiero odpalił to wiem ze bez niego nie odpalę a czy był wymieniany to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 to sprawdź kody błedów:http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bledow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 a mam jedno pytanie czy możne to tez być wina rozrusznika ?? dzisiaj rano zapalił tak jak trzeba . patrzyłem parę razy i jest nawet nawet nie zawsze złapie za pól obrotu ale lepiej niż wczoraj . Ale jakiś dziwny dźwięk rozrusznika jak zapalam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 SPRAWDŹ KODY BŁĘDÓW!!NIKT NIE BEDZIE WRÓŻYŁ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 @primerka; a rozrusznik kręci żwawo? szybko czy wolniej jak kiedyś, przy rozruchu rozrusznik trzyma obroty czy zwalnia? @mateusz p11 świece czy rozrusznik nie pokażą się w kodach błyskowych, ale kody też trzeba sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 boby owszem nie ale taie zadawanie pytan mnie denerwuje.Pierw sie sprawdza coś co można sprawdzic w prosty sposób a później dopiero sie szuka dalej.Bo będziemy wróżyli przez 30 postów a po tym klolega sprawadzi błędy i napisze to czy tamto i nasze wywody psu na bude. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 zadnego błedu mi nie wykazało tylko od absu bo czunik jest rozwalony .. a rozrusznik kreci troche wolniej niz trzeba i własnie sie dlatego pytam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 I o to mi chodziło, dlatego teraz jedna sprawa trzeba sprawdzić do ilu volt spada napięcie na akumulatorze przy rozruchu, jak spada poniżej 9v to aku, jak nie spada a rozrusznik kręci wolniej to albo klemy kable albo wyjmuj rozrusznik, szczotki lub komutator lub podmagnesowanie siada, a te świece sprawdzałeś czy nie?? @primerka nie stresuj się napisałem kody błędów czy komputer jest do pomocy, podstawowych spraw nie załatwi, kody błędów nie sa podstawowe.one mogą pomóc jak silnik pracuje a niedomaga, a nie jak nie może zapoalić i nie jest w stanie zapisać elektrycznego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 no właśnie trochę spada jak podłącze aku na 30 min i pójdę zapalić to jest nawet ok ale potem znów wolno kreci aku mam z 8 miesięcy i jest 62 jutro zobaczę do rozrusznika . podejrzewam ze może być to jego winna a jak nie to kupie nowe aku i zobaczę co będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 i jak kolego, doszedłeś do rozwiązania problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 masa przy skrzyni się urwała i jest trochę lepiej jeszcze muszę do rozrusznika zajrzeć ale czasu teraz za bardzo nie mam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Srebrna Strzała Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Napisz jak u Ciebie się to skończyło bo u mnie chyba jest podobny problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi