Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kontrolka płynu spryskiwaczy

dominikzw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem u mnie wygląda sprawa jak na fotce. Czyli troszkę inaczej. Ale mogę łączyć nawiewy. szyba + nogi. nogi + centralnie. Nie mogę za to uruchomić szyba + centralny nawiew.

http://dominikzwallegro.w.interia.pl/DSC00238.JPG

Ano to przepraszam. Nie wiedziałem że po lifcie tak to zmodyfikowali.

Szyba + centralny nawiew nie włączysz.

Nie da się w żadnym nowszym samochodzie (powiedzmy, w przybliżeniu, od początku/połowy lat 90.).

Dlaczego? Nie wiem. I nie rozumiem.

moze zacznijcie od tego ze kontrolka spryskiwaczy i stanu plynu tyczy sie tylko p12 z xenonami i to do wlasnie ich spryskiwaczy(lamp) odnosi sie kontrolka .... p12 bez xenonow nie maja takiego alertu na desce .... 

w fordzie można. :)

A z którego roku jest ten Ford?

• 2 tygodnie później...

No właśnie i co to za ford ? Bo w moim mondeo nawiew centralny i ten na szybe były położone na przeciwko siebie, więc nie było takiej opcji żeby to ustawić ;] Aż sprawdzę jutro w Xie czy da się takie coś zrobić bo tam od każdego nawiewu jest inny klawisz :D i dam znać

No właśnie i co to za ford ? Bo w moim mondeo nawiew centralny i ten na szybe były położone na przeciwko siebie, więc nie było takiej opcji żeby to ustawić ;] Aż sprawdzę jutro w Xie czy da się takie coś zrobić bo tam od każdego nawiewu jest inny klawisz :D i dam znać

Kolega ma w focusie 2005

Można jednocześnie włączyć nadmuch przedniej szyby, boczny i nadmuch na nogi.

Nie wspomnę że ma też ogrzewaną przednią szybę-bardzo przydatne-szczególnie w czasie mrozów  :thumbsup:

Ja również mam grzaną szybę przednią, również mogę włączyć nawiew na szybę i nogi jak zresztą w nissanie natomiast próbowałem zrobić tak jak wczoraj pisałem że nawiew na przednią szybę i centralny i się nie da tego zrobić ;]

Kolega ma w focusie 2005

Można jednocześnie włączyć nadmuch przedniej szyby, boczny i nadmuch na nogi.

Nie wspomnę że ma też ogrzewaną przednią szybę-bardzo przydatne-szczególnie w czasie mrozów  :thumbsup:

Nawiew boczny o którym mówisz, to nie jest nadmuch centralny. Są ta małe kratki nawiewu na szyby drzwi przednich.

Nie ma możliwości wobec tego ustawienia nawiewu na szybę przednią i kratki w desce rozdzielczej (dwie duże na środku i dwie duże po bokach). Te małe o których piszesz mają ten sam kanał doprowadzający powietrze co przednia szyba i tworzą jakby jedno ustawienie, które ogólnie nazywa się "przednia szyba".

A u mnie znowu te małe włącza się oddzielnie ;] Jest taki ludzi i pokazana strzałka idąca w górę :D

Nawiew boczny o którym mówisz, to nie jest nadmuch centralny. Są ta małe kratki nawiewu na szyby drzwi przednich.

Nie ma możliwości wobec tego ustawienia nawiewu na szybę przednią i kratki w desce rozdzielczej (dwie duże na środku i dwie duże po bokach). Te małe o których piszesz mają ten sam kanał doprowadzający powietrze co przednia szyba i tworzą jakby jedno ustawienie, które ogólnie nazywa się "przednia szyba".

Kolego pisząc nawiew boczny miałem na myśli te boczne jak i także środkowe  duże kratki, także jak pisałem wcześniej jest możliwość włączenia wszystkich opcji nadmuchu jednocześnie-nadmuchu przedniej szyby, nawiewów bocznych i środkowych oraz nawiewu na nogi. :)

Czyli jednak niektórzy poszli po rozum do głowy w końcu.

To się chwali, bo ograniczanie możliwości nastawów nadmuchu uważam za bezsensowne i nieuzasadnione.