dominikzw Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Sprawdziłem u mnie wygląda sprawa jak na fotce. Czyli troszkę inaczej. Ale mogę łączyć nawiewy. szyba + nogi. nogi + centralnie. Nie mogę za to uruchomić szyba + centralny nawiew. http://dominikzwallegro.w.interia.pl/DSC00238.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ano to przepraszam. Nie wiedziałem że po lifcie tak to zmodyfikowali. Szyba + centralny nawiew nie włączysz. Nie da się w żadnym nowszym samochodzie (powiedzmy, w przybliżeniu, od początku/połowy lat 90.). Dlaczego? Nie wiem. I nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Nic się nie stało i tak dziękuje za pomysł bo bym nie wpadł że można łączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablittopf Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 w fordzie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 moze zacznijcie od tego ze kontrolka spryskiwaczy i stanu plynu tyczy sie tylko p12 z xenonami i to do wlasnie ich spryskiwaczy(lamp) odnosi sie kontrolka .... p12 bez xenonow nie maja takiego alertu na desce .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 w fordzie można. A z którego roku jest ten Ford? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 No właśnie i co to za ford ? Bo w moim mondeo nawiew centralny i ten na szybe były położone na przeciwko siebie, więc nie było takiej opcji żeby to ustawić ;] Aż sprawdzę jutro w Xie czy da się takie coś zrobić bo tam od każdego nawiewu jest inny klawisz i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablittopf Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 No właśnie i co to za ford ? Bo w moim mondeo nawiew centralny i ten na szybe były położone na przeciwko siebie, więc nie było takiej opcji żeby to ustawić ;] Aż sprawdzę jutro w Xie czy da się takie coś zrobić bo tam od każdego nawiewu jest inny klawisz i dam znać Kolega ma w focusie 2005 Można jednocześnie włączyć nadmuch przedniej szyby, boczny i nadmuch na nogi. Nie wspomnę że ma też ogrzewaną przednią szybę-bardzo przydatne-szczególnie w czasie mrozów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ja również mam grzaną szybę przednią, również mogę włączyć nawiew na szybę i nogi jak zresztą w nissanie natomiast próbowałem zrobić tak jak wczoraj pisałem że nawiew na przednią szybę i centralny i się nie da tego zrobić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kolega ma w focusie 2005 Można jednocześnie włączyć nadmuch przedniej szyby, boczny i nadmuch na nogi. Nie wspomnę że ma też ogrzewaną przednią szybę-bardzo przydatne-szczególnie w czasie mrozów Nawiew boczny o którym mówisz, to nie jest nadmuch centralny. Są ta małe kratki nawiewu na szyby drzwi przednich. Nie ma możliwości wobec tego ustawienia nawiewu na szybę przednią i kratki w desce rozdzielczej (dwie duże na środku i dwie duże po bokach). Te małe o których piszesz mają ten sam kanał doprowadzający powietrze co przednia szyba i tworzą jakby jedno ustawienie, które ogólnie nazywa się "przednia szyba". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 A u mnie znowu te małe włącza się oddzielnie ;] Jest taki ludzi i pokazana strzałka idąca w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablittopf Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Nawiew boczny o którym mówisz, to nie jest nadmuch centralny. Są ta małe kratki nawiewu na szyby drzwi przednich. Nie ma możliwości wobec tego ustawienia nawiewu na szybę przednią i kratki w desce rozdzielczej (dwie duże na środku i dwie duże po bokach). Te małe o których piszesz mają ten sam kanał doprowadzający powietrze co przednia szyba i tworzą jakby jedno ustawienie, które ogólnie nazywa się "przednia szyba". Kolego pisząc nawiew boczny miałem na myśli te boczne jak i także środkowe duże kratki, także jak pisałem wcześniej jest możliwość włączenia wszystkich opcji nadmuchu jednocześnie-nadmuchu przedniej szyby, nawiewów bocznych i środkowych oraz nawiewu na nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Czyli jednak niektórzy poszli po rozum do głowy w końcu. To się chwali, bo ograniczanie możliwości nastawów nadmuchu uważam za bezsensowne i nieuzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi