GNIADY Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam wszystkich Panów oraz Panie jeżeli są na forum! Jeżeli ktoś potrafi pomóc to będę wdzięczy: W Primerze P11 mam założony hak. Jak już kupiłem auto to był założony, wiec nic o nim nie wiem. Widzę tylko, że ma napisy NISSAN, wiec domniemam, że oryginalny... Po podłączeniu przyczepki brakuje częściowo świateł - oczywiście w przyczepce. Nie ma jednego migacza, chyba stopów i czegoś jeszcze... Podłączyłem dwie różne przyczepy i dzieje się tak samo, wiec to kwestia auta. Gniazdo w nissanie stare - na 7 pinów. Czy ma ktoś koncepcje co może być nie tak i czy jestem w stanie sam coś przy tym zrobić? będę mega wdzięczny za pomoc! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 jak jestes pewien przyczepek, to pozostaje sprawdzić gniazdo w aucie, może masz porobione krosy i dlatego tak jest, albo ktoś miał swoją przyczepkę i do niej dostosował, całkiem przypadkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GNIADY Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 czyli gniazdo rozkręcić i miernik w dłoń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 po co rozkręcać, na poczętek zmierzyć na pinach czy jest OK, ale pewnie się skończy rozkręceniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) czyli gniazdo rozkręcić i miernik w dłoń? Tutaj masz ładny schemat i opis http://e-kampery.pl/p1418-podlaczenie-gniazda--wtyczki-przyczepy-7-pin.html Edytowane 30 Grudnia 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Mam to samo w P11 sedan z hakiem zamontowanym w ASO. Nie działa prawy kierunek i stop (czasami), trzeba poruszać gniazdem żeby łączyło. Zostało założone nowe, pośmigało 3-4 razy i zrobiło się to samo... Jakieś minimalne luzy ma wtyczka i już coś nie teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GNIADY Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Głowy nie dam, ale na 90% też nie działa właśnie prawy migacz i stop... Jutro to rozkręcę i zobaczymy co będzie. Ogólnie chyba pada elektryka, bo dzisiaj przestał świecić prawy długi, a żarówka jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Pewnie zaśniedziałe styki. Aby nie dopuścić np. do topienia się obudowy bezpieczników /miałem taki przypadek w Micrze/ proponuję przeczyścić i psiknąć jakimś "kontaktem". Złe przewodzenie prądu doprowadza do grzania się przewodów, złączek a dalej do topienia się tych elementów. Jak większość samochodów, to bezpieczniki od świateł mijania i drogowych będziesz miał w komorze silnika. Co do żarówek, to też kiedyś wydawało mi się że jest dobra - włókno całe!! A zwarcie miałem na tej metalowej obudowie-kołnierzu, między stykami które wkładamy w kostke. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GNIADY Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Mirek - jak możesz to napisz mi proszę co zrobić krok po kroku z: 1. prawym długim 2. prądem w gnieździe haka Może będzie mały sukces i coś naprawię (prawie) samodzielnie! Z elektronika mi nie po drodze, wiem jedynie, że prąd istnieje... I czasami kopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 dostałeś rozpiskę to wystarczy tylko sprawdzić co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi