Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rozrząd 2,2Di

Enku
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. wczoraj padł mi rozrząd. Okazało się po rozebraniu ze to łańcuch vacum pompy. Koszt niby nie duży 250 zł z napinaczem. Ale teraz tak jak ten jest naciągniety to czemu nie drugi??? Myślę że rozbiorę ten 2 bo i tak muszę przeżucić o ząbek bo przy odkręcaniu przeskoczył mi jeden wałek. Ale czy warto zmienić wszystko i mieć spokój??? Mam 176 tyś. Powiedzcie mi teraz czy trzeba w końcu ten silnki wyciągać czy da się tak zrobić.

A więc tak silnika nie trzeba wyciągać. Jest gimnastyka ale da się to zrobić. Rozrząd złożony nic tam się nie stało prócz przeskoczenia przy odkręcaniu śruby z kółka na wału od strony wacum pompy( trzeba uważać na to) Czekam na łańcuszek ten na pompe Vacum koszt w serwisie 239 zł.

Powiem tak są silniki gorzej ułożone pod względem wygody dla mechanika :wave:

Na przykład silnik 1,9 w Audi A4. Jak ściągnę zdjęcie z telefonu z MMS, to wstawię jak wygląda wymiana rozrządu w tymże pojeździe.

Mi osobiście się nie przydadzą. Ale każde zdjęcie jest pomocne potomnym :)

Obiecana fotka z wymiany rozrządu w Audi A4.

Zdjęcie otrzymałem MMS'em od kolegi, który zdziwiony pytał czy to możliwe że aby zmienić w aucie rozrząd należy zdemontować niemal cały przód.

873816.jpg

Widocznie - należy :)

Edytowane przez PawelSalata

Pany ma ktos namiar na dobry sklep z częściami do nissana???

Serwis wymiekł przy moich potrzebach :thumbsdown:

Uszczelniacze wtysków o strony zasilania i takie oringi do uszczelnienia (pokrywy zawórw//wtrysk) od strony wtyczki elektrycznej.

Jeżeli ktoś z Was miał takie części wym. prosze o kontakt sklepu gdzie to zdobył.

5ac43d528679bb43med.jpg1cc4a6b39620e051med.jpgec6b19a11d1ddf8cmed.jpg

Tak winowajca całej imprezy to 1 zdjecie jest to prowadnica łańcuszka vacum pompy 13091AD221 nr. orginału koszt 167 zł

pozostałe dwa zdjęcia to są te uszczelniacze których tak nie szło znaleść

Koszt naprawy całkowity tylko części wyniósł mnie równe 700 czyli łańcuszek, prowadnica w/w ,uszczeli w/w, uszczelka pokrywy zaworó i uszczeka obudowy rozrządu.

Cieszyć się tylko że nic nie rozwaliło i że robocizna za free. :dribble: 

Części zamówione bedę w środe.

A więc tak autko śmiga jak talala. Było ciężko z Częściami remamęty itp. ale udało się. W środę dostałem wszystko koszt cały części 700 zł. bez robocizny.

Powiem Wam inny klank silnika odrazu słychać i mocy więcej jest.

P.S jakby ktoś potrzebował pomocy w sprawie rozrządu proszę piasć na priw. Mogę pomóc też w kwestaich mechanicznych itp. Wiadomo ze wszystkiego nie wiem ale mogę zawsze się dowiedzieć ma się znajomych tu i uwdzie

• 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...

wszystko to wina  jest oleju te silniki uczulone na półsyntetyk właśnie wyciaga sie łańcuszek sciera napinacz od pompy vacum bo ślizg a silnik czarny w srodku od oleju w primerce jest ważne bardzo koło co napedza pompe vacum sa czytniki ja po zakupie nowego rozrzadu do swojej primerki dostałem cały komplet tylko kółko na pedzajace pompe vacum było inne i turbo sie nie załanczało to raz a drugie należy zwrócić szczególna uwage na ślizgi bo sie różnia 

Edytowane przez Mirek 35