sokol_tur Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witam potrzebuje waszej pomocy, padł mi silnik mój 1.9dci 120km f9q , i pytanie czy mogę zamontować silnik 102km od Laguny ?? Głownie chodzi o to , czy wałek sprzęgłowy będzie pasował od 120km do 102k??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Z tego co pamiętam inne jest łożysko oporowe i piastka co prowadzi łożysko oporowe, ale to można przełożyć, są też różne pierdółki typu wtyczki itp. upierdliwości które nie pasują, np. egr w drugą stronę i wtyczka jest za krótka, musisz obejrzeć przed zakupem. W razie problemu możesz założyć całe swoje koło zamachowe i po problemie. Zapomniałem o najważniejszym, typ wtryskiwaczy, nie wiem czy typ komputera z nissana będzie pracował z wtryskiwaczami montowanymi w reno, interfejsy się moga różnić, to samo z różnymi czujnikami, musisz wszystko posprawdzać i liczyć że będzie to samo choć niewydaje mi się ... Edytowane 31 Grudnia 2013 przez bobytempelton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 czyli mówisz lepiej szukac 120km , taki jak był wsadzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Sugerowałbym byś kupił silnik z nissana, taki sam problemów przy montażu nie będzie, chodzi głównie czy elektronika się zgra ze sobą...no chyba że poprzekładasz czujniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) własnie najbardziej sie obawiam o te czujniki , że jak zamontuje z renault to coś nie tak może byc.Edit: co powiedziecie na to? http://allegro.pl/silnik-laguna-megane-primera-p12-1-9-dci-120km-i3839094713.html Edytowane 2 Stycznia 2014 przez sokol_tur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam Mozna wiedzieć co z tamtym silnikiem się stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 pompa oleju silnik nie dostał oleju , i panewki i korwobód siadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Kontrolka oleju nie zaświeciła ze ciśnienia niema??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 pytalem mechanika o przeszczep z laguny , elektronika nie podejdzie montaz bedzie ukichany - mocowania , poduchy wszystko a od elektroniki po same pokrywki obudowy filtrow itp mozna strzelic sobie w glowe gra nei warta swieczki szukac od nissna i wsadzic taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enku Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Kupisz używke "dobrą"??? Może lepiej zastanów się na remontem??? szlif wału + panewki koszt nie będzie aż taki duży do tego kpl. pierścieni kpl. uszczelek silnika i jedziesz dalej chyba że korba bokiem wyszła??? Ja ostatnio Robiłem Octavie BXE kod silnika są felerne urywa korby. Wym panewki korbe i tłok + pierściąki na wszystkich uszczelki i rozrząd wyszło 2500 zł. Chłop śmiga i się cieszy jak mużyn blaszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 no też sie dowiedziałem ,że nawet inaczej blok wygląda w lagunach, padło na używke i za niecałe 2000 znalazłem od primery. Co do kontrolki oleju własnie sie nie zaświeciła , a przed wyjazdem z Poznania jeszcze sprawdzałem olej bo był tydzień po wymianie i olej był Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi