Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera N16 kontrolka ABS

romanoxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem a mianowicie właccza mi się czasami kontrolka ABS która samoczynnie gaśnie po jakimś czasie lub po dłuzszym postoju samochodu. Najciekawsze jest to ze włącza sie ona podczas jazdy gdzie zaswiecenie poprzedza duże samoczynne zwiększenie predkosci ale nie samochodu tylko wirtualnie na zegarze np z 60km/h - 150km/h. Jest to taki nagły skok wskaźnika po którym zapala się ABS. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i co trzeba zrobić aby problem rozwiązać????

Przyczyną samoczynnie zapalającej się kontrolki ABS jest zazwyczaj przetarty przewód któregoś z przednich czujników. Zrób mu autodiagnostykę, zobaczymy co pokaże (nie wiem czy w dziale Almery jest instrukcja, jak nie to poszukaj w Primery - jest identycznie). Jeśli to to, naprawisz sobie łatwo sam.

Natomiast pierwsze słyszę żeby było to powiązane z takimi jajami na prędkościomierzu... wyeliminuj najpierw to zapalanie się kontrolki i zobaczymy czy prędkościomierz tez się uspokoi.

• 3 tygodnie później...

Witam

Znalazłem w któryms postów na forum jak wyłaczyc kontrolke abs (zabawa położenia kluczykiem). Odkad kontrolka sie wyłączyła predkościomierz nie zaszalał ani razu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...