Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Niskie ciśnienie oleju

xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich wydaje mi sie, ze mam w swojej zetce za niski ciśnienie oleju, na zimnym silniku jest powyżej 60,a przy rozgrzanym spada prawie do zera:( Przebieg to 60000km 2008 r nigdy nie był na torze itp, używam jej do codziennej jazdy praca dom- dom praca. Dajcie znać co mam z tym zrobić :/ z góry dziękuje

Trochę nie ten dział - trzeba poprosić moderatora przy przeniosł...

Ps. na rozgrzanym silniku na tłustej wodzie czyli oleju klasy 0w30 lub 5w30 ciśnienie nie powinno spadać poniżej 20 a w przypadku lepszego oleju klasy 5w50 30PSI...

Mowa o rozgrzanym silniku od normalnej jazdy :D

zalej lepszym olejem , ja na lato stosuje motul 15w50   tylko uważać trzeba na podróby tego oleju 

ja nie zmieniam na zime ale też żadko jeżdze   a auto stoi w garażu   zmień olej i filtr   

Na zimę i na lato jak nie śmigasz ekstremalnie albo nie masz mocno podkręconego silnika w zupełności wystarczy jak zalejesz Mobila1 5w50, jak zamierzsz polatać na torze jakimś to zalecam to co przyjaciel powyżej pisał 15w50

Choć generalnie jaki olej by nie był nie powinieneś mieć tak niskiego cisnienia oleju - w pierwsze kolejności bym go zmienił i sprawdził czy się poprawiło znacząco, gneralnie zdrowy zimny silnik na 5w50 ma 80PSI przez pierwsze 5 minut od momentu uruchomienia na wolnych obr... po pełnym rozgrzaniu ok 30PSI.

Jeśli u Ciebie będzie znacząco mniej to musisz zdjąć obie miski olejowe i zajrzeć do panewek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...