Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Corvette c5 opinie

driver_kaskader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, chodzi mi po głowie marzenie czyli corvette c5 ale nie miałem z tym autem nigdy doczynienia poza ogladaniem go z daleka. Na allegro jest ładne cabrio w dobrych pieniądzach. Tak też sie zastanawiam zeby sprzedac 350z i przesiasc sie do corvette. Jakie macie opinie na temat tego auta i jak wypada wzgledem 350z ? 

zapytaj użytkownika CMQ bo ma taką

na pewno jest szybsza, może i ładniejsza

Edytowane przez hot_rider

Jeździłem Vettami i fakt LS'y robią swoje ale na prostą. Dźwięk piękny tylko problem to zakręty. Auto się nie trzyma bo nie był do tego stworzony. Jeżeli chcesz kupić Vette to skontaktuj się z HPG- najlepszy serwis V8 a Corvetty to ich specjalność. ( Jak coś to pw znam dobrze właściciela a zarazem mechanika ). Możliwe, że mają coś co robili i nie będziesz kupował kota w worku. Ja kocham Zetke i nie zmienił na nic ale C5 mistrz na prostą. Kwestia gustu ;) No i pamiętaj, że silnik LS1 to 5.7 jeszcze small glock. Fajniejszy jest ls2 ale to już silnik z C6. 

Chodzi o to ogłoszenie 3 miesiace temu była za równe 40 tyś .... http://allegro.pl/chevrolet-corvette-cabrio-jedyny-taki-model-i3852963796.html

Corvette myślę ze nie bedzie bardziej skomplikowane od 350z czy V8 Grand Cherokee które jednak jest skomplikowane. Biorę pod uwagę też Crossfire SRT tylko bardzo cieżko spotkać. 350z ma bardzo duży atut- bezawaryjność. 

Wez pod uwage ze to juz sie robia koszty - spalanie, czesci. Poza tym to starsze juz auto wiec raczej skarbonka z niego bedzie a cena tego akurat dziwnie niska. Ale jak tak popatrze na wnetrze tego auta to momentalnie wiem dlaczego kocham moje 350z ;]

Amerykański Automat 350KM no jak ma się to odpychać no bez przesady ? 

Obstawiam że taka zetka z REV-UPem go objedzie na ćwiartkę :)

wnętrze fakt faktem tragiczne zwłaszcza ze to jest zmęczone, jednak z wyglądu robi szał dlatego sie wacham a na c6 nie stać mnie :) 

Sprzedając Zetkę trzeba dołożyć ok 40 do 50 koła, żeby starczyło na C6. Fakt faktem prawie wartość Zetki. 

O Corvette zbyt wiele nie powiem (swoja drogą C6 piękna jest), ale o crossfire srt już prędzej. Auto z wyglądu średnie, ale to kwestia gustu. Co do wnętrzności, wersja SRT6 ma silniczek od AMG, prawdopodobnie trochę przymulony (bo 24 koniki mniej), lecz wciąż ten sam co SLK i C 32 AMG.

Potencjał silnika przez zmianę kołka na kompresorze, oprogramowania, pompy wody itp. - ok. 400 KM, a to już nie tak mało. Crossfire w tej wersji w porównaniu do SLK i C ma gorsze hamulce (wydaje mi się, że mniejsze tarcze i mniej tłoczków). Nie wiem kompletnie, jak SRT śmiga po zakrętach, bo na żywo nie miałem z nim styczności, jednak co do silnika, można powiedzieć, że trwała i bardzo dobra jednostka.

P.S. W C32 ten silnik spala 18-21L w mieście i 10L w trasie, ale rekompensuje to frajdą i potężnym momentem pod butem. :devil:

W Zetce wnętrze jest kozackie. Typowe sportowe. To dlatego nie zmieniłem na 370Z, która ma już łagodne w stylu Porsche :/ 

zet to taki mały wariat a ta c5 jest już dużo wieksza i jak dla mnie za duza ale to nie ja będę nia palil laki wiec sam musisz wiedzieć czego chcesz.

niestety w corvette wnetrze widać ze jest z innej epoki ale auto zawsze mi sie podobało i bardziej bym to kupił jako fanaberię. Dysponując max 50 tyś zł ciezko jest coś znaleźć szybszego od 350z i ładnego jedyne co to ten crossfire srt i w cabrio wyglada lepiej nic coupe czego o 350z nie mogę powiedziec.  :)

Fajne coupe do 50 tys alternatywa dla 350z bylo by dla mnie M3 E46 albo CLK 5.5 AMG - ktore akurat bedzie mocniejsze i szybsze - no chyba ze okazyjnie by sie trafila 6.2 AMG ;]