Pierwszak Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 to że gumy w poduszce po lewej stronie praktycznie nie było i przy cofaniu skrzynia przesuwała w lewą stronę i metal uderzał o metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Metal walił o metal bo telepało luźna skrzynią, a co blokowało jazdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 ale to nie powinno wpływać na "hamowanie" auta na wstecznym; wał przy reduktorze jest zakończony wieloklinem, jest "suwliwy" , poza tym po to właśnie są krzyżaki na wałach żeby mosty mogły pracować... u Ciebie pracowała zamiast tego skrzynia... naprawdę nie widzę związku, coś ten most chyba za duże opory stawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 wał żeby pracował bez szarpania musi mieć taki sam kąt zgięca na obydwu kardanach to znowu wynika z trygonometri ... ale żeby aż tak ? raczej bym sie dopatrywał tego że wał sie przesuwał - przesuwał skrzynie potem auto ruszało opory malały ... skrzynia wskakiwała na swoje miejsce, łupnięcie i znowu to samo - co mogło własnie powodowac uczucie szarpania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 "musi mieć taki sam kąt zgięca na obydwu kardanach" ... dlatego jest zakończony wieloklinem, żeby sam sobie te kardany ustawił, tak mi logika podpowiada - tak bym zrobił "na jego miejscu" ... a może któryś przegub właśnie nie "pracuje" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 U mnie pyka (przy całej poduszce) ale nic nie skacze ani nie blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Dżem, jesteś trzeci w kolejce do Harrisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 A kto to Hariss? Jakiś większy złomiarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 ale Ty młodzian jesteś http://pl.wikipedia.org/wiki/Clive_Harris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nie młodzian tylko już się starzeję i pamięć szwankuje :-) Ja nie szukam odpowiedzi tylko podpowiadam koledze. Mnie to pykanie już przestało intrygować bo nie mogę namierzyć i czekam aż się sam "zwerfikuje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 wiem, wiem ... taki dżingiel zrobiłem gdybyście obydwaj mogli poobserwować czy te pyknięcia zgrywają się z obrotem koła ( czy powiedzmy wentyl jest zawsze na górze kiedy następuje "przeskok") to mogłoby coś wnieść do diagnozy wał obraca się ileś tam razy na jeden obrót koła jeśli "pyknięcie" przypadnie co obrót to coś nie halo z wieńcem odbierającym może być jeśli częściej to z atakującym lub krzyżakiem, przegubem... ... ale sobie teorię wymyśliłem, niech no Hubert się pojawi no, uciekam do roboty ... to już tylko 22 lata i emerytura, a przecież na Was nie mam co liczyć... ciągle przed tymi komputerami przesiadujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 niby przesiadujemy, ale w pracy... więc składki do ZUS się zgadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 I kto to mówi? Kto to chciał się kiedyś na internet wypiąć? Ale dobrze że się znowu dopiął bo byśmy kompana od dobrej muzyki stracili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) no... skoro tak wszyscy nalegacie to jeszcze mam z pół godzinki Hubert, co myślisz o tej teorii? Edytowane 10 Stycznia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 mam wrażenie że to musiło by być niesamowicie wyrabane żeby było tak słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 ... i już chyba problem ustąpił bo cisza w eterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi