Browning Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam, Pacjent: Nissan Terrano 2,7TDI, 2005rok.8 tysięcy temu zrobione całkowity remont zawieszenia (wszystkie polibusze + wszystko co dało się wymienić). W chwili obecnej coś niesamowicie piszczy podczas jazdy, głos wydobywa się gdzieś z przedniej osi. Naciśnięcie hamulca nic nie zmienia. Klocki są ok, tarcze gładkie- nic ich nie rysuje, jak pobujam stojący samochód to też żadnych dźwięków nie wydaje.Jakieś pomysły gdzie ten świerszcz może siedzieć? PS. Oleje są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsimon Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 U mnie czasami piszczy sprzęgiełko automatyczne - lewe. Zwłaszcza jak jeżdże dużo po bardzo mokrym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browning Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Myslisz ze to polibusze w wahaczu piszcza?Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Niestety nie moglem edytowac posta... Co do sprzegielek- u mnie sa zbieraki wiec to raczej nie to chociaz spojrze na to tak czy inaczej. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 U mnie czasami piszczy sprzęgiełko automatyczne - lewe. Zwłaszcza jak jeżdże dużo po bardzo mokrym. odkręć je, wymyj, zalej olejem jakimś, wylej olej a co zostanie ...to niech zostanie ono może ci się zablokować w czasie jazdy a wtedy nie utrzymasz steru Witam, Pacjent: Nissan Terrano 2,7TDI, 2005rok. 8 tysięcy temu zrobione całkowity remont zawieszenia (wszystkie polibusze + wszystko co dało się wymienić). W chwili obecnej coś niesamowicie piszczy podczas jazdy, głos wydobywa się gdzieś z przedniej osi. Naciśnięcie hamulca nic nie zmienia. Klocki są ok, tarcze gładkie- nic ich nie rysuje, jak pobujam stojący samochód to też żadnych dźwięków nie wydaje. Jakieś pomysły gdzie ten świerszcz może siedzieć? PS. Oleje są u mnie piszczał sworzeń górnego wachacza, WuDe pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsimon Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 odkręć je, wymyj, zalej olejem jakimś, wylej olej a co zostanie ...to niech zostanie ono może ci się zablokować w czasie jazdy a wtedy nie utrzymasz steru Dokładnie tak robie co jakiś czas, ale problem powraca. Sprawdzałem uszczelnienia i są ok. Myślę, że gdzieś przez dekielek woda się dostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 dekielek w automacie? na pewno masz automaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 U mnie skrzypiało (takie tarcie gumy ale ciche, słyszalne jak wyjeżdżałem z garażu) koło. Dziwne ale po wymianie dolnego sworznia ustało. Niby zbieżność była dobrze ustawiona ale jak dostało luzów to może się przestawiała i darło kapcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsimon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 dekielek w automacie? na pewno masz automaty? Jakby to ująć - dekielek jest lekko sperforowany... Zalałem go powierzchownie jakimś klejem do metalu, ale i tak pewnie podcieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 możliwe, on ma tylko 1,5-2 mm grubości ja bym próbował coś na niego naspawać, tylko mig-iem delikatnie bo wewnątrz jest zębatka odkręć sprzęgiełko, wyjmij pierścień zabezpieczający a później cały mechanizm w całości pod spodem jest jeszcze łożysko oporowe z 32 kulkami, mogą powypadać , to ostrożnie... nawet krążek z 5mm gruby możesz przyspawać ... z zewnątrz oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browning Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Piszczenie zlokalizowane- krzyzak na przednim wale. Teraz mam pytanko... Czy przedni wal bede mial taki sam jak np. w T1 3.0 v6? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi