halucynek Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam. Nie dawno kupiłem Primerę P11 z 98 roku. Wersja wyposażenia: SE, poj. silnika to 2.0 l Mam na wyposażeniu m.in. spryskiwacze przednich lamp. I tu pojawia się problem gdyż poprzedni właściciel twierdził że one działają tylko je odłączył bo szybko kończył się płyn w zbiorniczku od spryskiwaczy. Kiedy ja próbowałem je podłączyć kostka nie powiem była zabezpieczona przed zabrudzeniem tylko że po podłączeniu wszystkiego niestety płyn nie leciał, a wycieraczki na lampach też się w ogóle nie ruszyły. Czy ktoś mógł by coś poradzić ?? Przewody są drożne bo można zassać płyn ustami. Jeśli podobny temat istnieje to prosił bym medatora o przeniesienie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 A miałeś zapalone światła? Te spryskiwacze działają chyba tylko wtedy kiedy palą się światła mijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Tak próbowałem i tak i tak niestety bez rezultatu. Było słychać że pompka działa lecz z tego co na forum przeczytałem okazało się że są dwie pompki, jedna od spryskiwaczy przedniej szyby, druga waśnie od lamp. Może po prostu padła i dlatego odłączył. Ale z kolei wycieraczki powinny pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Włącz światła mijania i przytrzymaj dłużej spryskiwanie - zobacz co się stanie. Sprawdź również kostki od silniczków wycieraczek lamp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Włącz światła mijania i przytrzymaj dłużej spryskiwanie - zobacz co się stanie. Sprawdź również kostki od silniczków wycieraczek lamp. A gdzie szukać tych kostek ? Tą od spryskiwaczy znalazłem za osłoną plastikową od nadkola a tych nigdzie nie było widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Te kostki powinny być przy silnikach. Sprawdź jeszcze bezpieczniki może akurat ten od wycieraczek na lampach poleciał. Oznaczenia nie znam, ale jakbyś podesłał fotkę klapki bezpieczników z rozpiską to bym Ci powiedział który to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Tej skrzynki z kabiny czy tych z pod maski ? Czyli chyba będzie trzeba zdjąć zderzak bo niewiele tam miejsca jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zrób oba Jakbym był w Lbn to bym Ci napisał podskocz do mnie to Ci to ogarnę :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halucynek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Dziś próbowałem zrobić zdjęcia ale ciemno cholerka i kiepsko widać Jutro w robocie spróbuję zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.