danielsiwy666 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 witam otóż z zwracam się z takim problemem do was ,posiadam primere p11 96r 2.0td i odkąd ją mam(4lata)nigdy nie słyszałem żeby włączyły się wentylatory od chłodnicy,dodam iż wskazówka od wody nie przekroczyła nigdy połowy.Nawet podczas upałów nie załączyły się,chodzi mi o to czy wy tez tak macie?i jaka jest temperatura załączenia wentylatorow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Temperatura załączenia wiatraków to jest około 88-89 stC. Włączenie klimatyzacji również uruchamia wiatraki. Diesele oraz benzyniaki z A/T mają chłodnicę grubszą niż zwykły benzyniak 2.0 (nawet GT). Powoduje to efektywniejsze odprowadzanie ciepła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 u mnie też tak jest.. temperatura w połowie i wentylatory się nie włączały mi się nawet w upały.. jak chcesz zobaczyć że są sprawne to proponuję odłączyć czujnik temperatury (jak dobrze pamiętam ten na 2piny) włączysz zapłon i wystartują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielsiwy666 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 chociaż nie jestem sam:)chciałem jeszcze powiedzieć ze w chłodnicy nie mam czujnika temperatury (nawet nie ma na niego otworu), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Bo jest prawdopodobnie na kolektorze ssącym :] Ale to Marlos musi napisać więcej - on zna diesele lepiej niż ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 w chłodnicy niema żadnych czujników, jak jest silnik TD to przy termostacie masz dwa czujniki ( za obudową rozrządu, po lewej stronie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielsiwy666 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 ok dzięki wielkie za informacje teraz będę mogl spac spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.