Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Błotniki metalowe czy plastikowe

KRZYSZTOF K.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie Powinny być błotniki przednie w Tino 1,8 2000r metalowe czy plastikowe i czy plastikowe różnią się jeżeli chodzi o wygląd od metalowych, czy będzie widać żę jeden jest metalowy a drugi plastikowy?

W dniu 26.06.2010 o 20:50, KRISK16 napisał:

Jakie Powinny być błotniki przednie w Tino 1,8 2000r metalowe czy plastikowe i czy plastikowe różnią się jeżeli chodzi o wygląd od metalowych, czy będzie widać żę jeden jest metalowy a drugi plastikowy?

u mnie były plastikowe :)

ale mam wymieniony lewy na metalowy i nie ma róznicy

ale to ktos kumaty musi zrobic

pozdro

Gość tomek8301
  W dniu 27.06.2010 o 10:25, Elmark napisał:

u mnie były plastikowe :)

ale mam wymieniony lewy na metalowy i nie ma róznicy

ale to ktos kumaty musi zrobic

pozdro

Witam

Problem będzie wtedy - kiedy przy odsprzedaży "ktoś" zmierzy lewą (metalową) i prawa (plastikową),a właściciel będzie na 100% wmawiał że samochód jest bezwypadkowy... :-))

plastikowy jak sie obrzesz to sie wgina ametalowy nie. Ja mam metalowe ale w sceniku miałem plastikowe.

z informacji uzyskanych serwisie Nissana przed kupnem mojego Dino, jeśli ktoś ma w Tino inne błotniki niż plastikowe, to może być pewny, że były wymieniane (pewnie w ogóle bez związku z żadną kolizją, bo prawie każdy samochód na sprzedaż jest przecież bezwypadkowy,nie?) zazwyczaj handlarze wymieniają obydwa, żeby nie było zonka przy badaniu grubości lakieru.

W dniu 28.06.2010 o 20:28, muchamati2 napisał:

Do roku 2002 były metalowe potaem pakowali plastiki.

Przychylam się do tej opcji u mnie też są metalowe. Zauważcie że po zmianach w 2003 Tinka straciła ok 75 kg wagi ;) gdzieś to się musiało podziać.... Zazwyczaj właśnie plastiki plus mniej wyciszenia wnętrza robi swoje.

W dniu 29.06.2010 o 11:27, Bodek05 napisał:

Przychylam się do tej opcji u mnie też są metalowe. Zauważcie że po zmianach w 2003 Tinka straciła ok 75 kg wagi ;) gdzieś to się musiało podziać.... Zazwyczaj właśnie plastiki plus mniej wyciszenia wnętrza robi swoje.

hm a mój jest 2002 i miał plastikowe :dribble: (teraz jeden ma blaszany) :(

Gość tomecki34
  W dniu 29.06.2010 o 17:39, skoczekx napisał:

listopad 2002 - plastiki. plastiki były od początku-potwierdziłem to dzisiaj w 2 ASO Nissana...

To skąd u mnie blaszane nie widać żeby były wymieniane mam to potwierdzone przez autoryzowany serwis, który robił mi przegląd przed zakupem.Może mam wersję pancerną z przeznaczeniem dla bundeswery.

W dniu 30.06.2010 o 20:30, muchamati2 napisał:

Bo ci co mają blaszane to są najlepsi :P (ja mam) A plastiki to cieniasy.

tylko jak Ci laska pupą oprze sie na błotnik to masz klepanko :P ale błotnika

a ja mam plastik i nic sie nie dzieje :D

Gość żuczek

Nie wspominając już o "atrakcjach" jak płeć piękna, czy też brzydka nie zauważy Cię jadąc pasem obok, czy może na parkingu przy wyjeżdżaniu i..... zrobi mniejszą/większą "obcierkę" - nie życze nikomu, i oby Wam się to nie trafiło. Nie mniej po przedstawionym zdarzeniu, bedąc wyposażonym w plastik nie musze "na gwałt" szukać lakiernika, bo może ktoś mi za chwilę zaśpiewa "rudy rudy rydz jaka piękna sztuka" ;):D

Edytowane przez roobalek

• 3 lata później...

Witam. Jestem nowy , z zerowym doświadczeniem w sprawach nissana.

Potrzebuję podpowiedzi. Czy błotniki plastikowe będą pasować w miejsce blaszanych w Almerze almera tino 1,8 z 2001 roku? Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam

Edytowane przez strusiec

• 3 lata później...

Witaj

Czy dużo jest roboty z zabudową nowych błotników na przód? Pozdrawiam

Witaj

Czy dużo jest roboty z zabudową nowych błotników na przód? Pozdrawiam