ArriS Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 No więc tak, posiadam Nissana Primerę P11 w Kombi. Rocznik 98, wersja Motion. Silnik benzynowy 1.6 z LPG sekwencyjnym. Padł mi akumulator, trzeba kupić nowy, więc mam pytanie, co doradzecie ? Ten, który mi własnie padł to Kager 56ah 480a. To w ogóle był dobry akumualtor do tego Nissana ? Czekam na opinię i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Tutaj daję Ci stronkę co do ustalenia danych dla Twojego samochodu, lecz z uwagi na brak mocy, to dalej musisz wybrać-poszukać sobie sam http://webshop-cs.tecdoc.net/centra/home.jsp Na podstawie tego będziesz miał parametry i rozmiar aku. Natomiast co do marki, to będzie dyskusja co do wyboru, gdyż z akumulatorami to jest to samo co z olejami, oponami itd. Ja osobiście mam Centra Futura i jestem zadowolony. Właśnie mija mi trzy lata i sprawuje się ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArriS Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Znalazło mi dwa. Jeden 62ah, a drugi 64ah. Padł mi 56ah. Trochę różnicy jest...Chyba poprzedni właściciel troszkę za mały wsadził. Aczkolwiek myślałem, że 60ah wystarczy. A co do mocy silnika to 99 KM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 A co do mocy silnika to 99 KM. Dlatego w każdym dziale jest temat -->Dlaczego warto uzupełnić profil<--. W profilu powinno być - marka, silnik, moc, paliwo, rocznik. Wtedy zawsze łatwiej jest coś ustalić i poszukać. Nawet jak chcesz kupić jakąś część, to te niektóre dane też podajesz aby nie było nieporozumień przy kupnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArriS Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Juz uzpełniam A co sądzisz o tych akumulatorach ? 60 by nie wystarczyło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ja w takim samym aucie wymieniłem na słoweńską Toplę Top 62ah/600a. Wykonany w technologii wapniowej. Co ciekawe, posiada magiczne oczko i jednocześnie odkręcane korki. Po okresie gwarancyjnym będę mógł kontrolować poziom elektrolitu. Większość dzisiejszych aku jest szczelnie zamknięta po to aby delikwent jak najszybciej ponownie wyskoczył z kasy. Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.