Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Doładowanie Kompresorem 0,45 bara i mamy 430KM

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

m62  jest zamały do 3,5l  v    wiem bo mialem taki w 2l silniku i tam już był mały

Edytowane przez jarek1111

Mały badziew do 1,6 Hondy się nadaje maks...

M112 trochę większy mam taki na półce do jakiegoś soft doładowanie w zetce może by się nadał i coś koło 420-450KM powinien nadmuchać kwestia jak go zamontować i jak zrobić chłodzenie powietrza :P

I głośne jak cholera są te kompresory - psują radość jazdy autem...

Najlepsze są Rotrexy, najcichsze a prochargery mają najwiecej modeli nawet takich o wydajności do 1400KM - to by było coś :P

Ale cena Rotrex'ow jest zabojcza - za cene jednego obstawiam ze jak dobrze poszukasz to kupsiz dwa Vortech'y.

Powiedz mi Coobcio swoja droga - jest mozliwosc przerobienia turbosprezarki na kompresor o konstrukcji takiej:

F-3_cutaway.jpg

Rotrexy po 2300$ cena normana nie wygórowana bardzo dobra moim zdaniem. Procharger to samo a głośniejsze znacznie są...

W przypadku gdzie mozna kupic dobrego turbochinczyka za 1/3 tej ceny to moim zdaniem jest drogo.

Edytowane przez Bydle

Mam taki zamiar - na drift forum chlopaki chwala sobie te chinczyki a w tych autach turbina kreci sie caly czas na najwyzszych obrotach wiec jak u nich wytrzymuja to mysle ze u mnie tym bardziej wytrzyma. Dodam ze roznica w replikach jest taka ze chinczyk troche pozniej wstaje od ori ale nie startuje w jakis profi zawodach zeby mialo to dla mnie az takie znaczenie a do wyjazdu na tor 3-4 razy w roku amatorsko mysle ze pakowanie siana jest bez sensu jezeli mozna zrobic to mniejszym kosztem. Zreszta chlopaki pisze ze ona wstaje moze o 200 obr wyzej - szczerze dla mnie jako amatora - bez znaczenia a roznica w cenie - 4 tys.

Jak kogos interesuje temat chinczykow to:

http://www.driftforum.pl/viewtopic.php?f=124&t=18225&hilit=turbo+chinczyk&start=30

Edytowane przez Bydle

Oglądałem te chińczyki i nie wyglądają źle. Wiele osób je chwali a 4 koła różnicy to sporo bo prawie 1/4 Kosztów uturbienia

ogólnie to sporo chłopaków lata na chinolach tanie to i dużo boków na torze znoszą ,a w zetce przy tym małym doladowaniu to nie do zajechania

No wiec jak zestawisz to z vortech'em to rotrex'em to cena jest masakryczna a tym bardziej jak auto robi amatorsko dla zajawki. Jak bede testowac chinola wiec bede napewno pisac sprawozdanie z moich odczuc :)