grzegorz2323 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, Mam taki problem. Moja Maxima jak tylko temperatura spada poniżej zera nie chce odpalać. Wszystkie kontrolki się świecą ,działa radio,dmuchawa itd. Kiedy przekręcam kluczyk na start jest tylko cisza Jak ktoś mnie popchnie lub pociągnie to odpala i póżniej wciągu dnia jest ok. Ostatnio naprawiony rozrusznik,ale nie pomogło. Mechanik powiedział że automat ( bendiks ) jest ok. Zaznacze że jeśli temp jest powyżej zera to nie ma problemu. Jeśli miał ktoś taki problem byłbym wdzięczny za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 moze być brudny automat a bendiks to te zębatki w środku a automat to cewka która łączy obwód jak się nagrzeje od silnika to i smar-syf w środku pozwala normalnie pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz827 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam, Mam taki problem. Moja Maxima jak tylko temperatura spada poniżej zera nie chce odpalać. Wszystkie kontrolki się świecą ,działa radio,dmuchawa itd. Kiedy przekręcam kluczyk na start jest tylko cisza Jak ktoś mnie popchnie lub pociągnie to odpala i póżniej wciągu dnia jest ok. Ostatnio naprawiony rozrusznik,ale nie pomogło. Mechanik powiedział że automat ( bendiks ) jest ok. Zaznacze że jeśli temp jest powyżej zera to nie ma problemu. Jeśli miał ktoś taki problem byłbym wdzięczny za pomoc! Czy jak przekręcisz na start, to kontrolki przygasają i słychać coś z silnika (np. puknięcie) ? Jeśli nie, to brak styku, bo nie dochodzi napięcie sterujące do rozrusznika (czyli stacyjka, kabelki, złączki) - sprawdzenie - podłączyć "na krótko" napięcie do rozrusznika. Chyba, że masz automat, to jeszcze czujnik położenia lewarka do sprawdzenia. pozdr. Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.