kasiabis Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam, odebrałam dziś 5l oleju ns-1 z serwisu Nissana. Kolor różowy/czerwony - zgłupiałam. Sięgam pamięcią kilka lat wstecz - wydaje mi się, że był słomkowy. W serwisie oczywiście nie wiedzą. Proszę o informację jakiego koloru powinna być ns-1. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A co to za różnica?Ważne oznaczenie a nie kolor oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_pil Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam, odebrałam dziś 5l oleju ns-1 z serwisu Nissana. Kolor różowy/czerwony - zgłupiałam. Sięgam pamięcią kilka lat wstecz - wydaje mi się, że był słomkowy. W serwisie oczywiście nie wiedzą. Proszę o informację jakiego koloru powinna być ns-1. Pozdrawiam NS-1 który spuszczałem przy wymianie miał taki właśnie kolor jak piszesz- słomkowy, jasny żółty, tak na bagnecie wyglądał. Teraz jeżdżę na Ravenol CVT- żadnych problemów i duuużo taniej. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiabis Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A co to za różnica? Ważne oznaczenie a nie kolor oleju Dziękuje, to mnie uspokoiło NS-1 który spuszczałem przy wymianie miał taki właśnie kolor jak piszesz- słomkowy, jasny żółty, tak na bagnecie wyglądał. Teraz jeżdżę na Ravenol CVT- żadnych problemów i duuużo taniej. :-) Czyli dobrze pamiętam Po zakupie Nissana wymieniałam olej na ns-1, pózniej z braku środków na Ravenol. Na Ravenolu przejechał jakieś 30 tys. km i średnio mu służy. Skrzynia pierwsze kilka kilometrów jest mułowata. Mam nadzieję, że to wina oleju, a nie czegoś innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermit Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Kupowałem NS-1 w kwietniu 2012 i już wtedy był różowy/czerwony, w srebrnym plastikowym baniaczku, a z tego co widzę to wcześniej był w metalowej puszcze. Na razie mam przejechane mało, bo 15 tys. km, ale problemów ze skrzynią nie ma żadnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.