lukaszdlu Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam. Mam problem z kluczykiem, od jakiegoś czasu kluczyk przestał działać podejrzewam, że to może być spowodowane rozładowaną baterią, ale czy po wymianie baterii kluczyk się nie rozkoduje? Jeśli by się rozkodował to problem polega na tym, że posiadam tylko jeden kluczyk, a znalazłem instrukcje kodowania z uzycie dwóch kluczyków. Proszę o pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdlu Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Wole dmuchać na zimno niż poźniej stacyjke wymieniać. W poprzednim samochedzie Isuzu Trooper miałem na wymiene baterii chyba coś koło 10 sec, bo inaczej się rozkoduje wymienie baterie i zobacze czy zadziała Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdlu Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Tak mam klucz z pilotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 . Tak mam klucz z pilotem Podaj rocznik autka, Jutro sprawdzę jak sie synchronizuje pilot. Nawet jak zgubisz kluczyk to mozna go dorobić na podstawie stacyjki a immo na podstawie puszki immo, Ale te rzeczy musiał byś mi wysłać. Dorabiam kluczyki więc coś wymyślimy ale jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdlu Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 2001r 2.7tdi, tylko tyle moge powiedziec,bo dopiero jutro bede mial dostep do samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgorzelec Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 a ile by kosztowało dorobienie kluczyka bo sam mam jeden a już kiedyś w innym aucie zgubilem ale miałem farta bo w domu był zapasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydrosfera1 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 W moim miasteczku spec powiedział 160 zeta, kluczyk bez pilota ale jest w nim bateria i taka mała jakby dioda, w samochodzie nie ma lub nie działa centralny zamek. 160 to dużo za taką robotę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam. Mam problem z kluczykiem, od jakiegoś czasu kluczyk przestał działać podejrzewam, że to może być spowodowane rozładowaną baterią, ale czy po wymianie baterii kluczyk się nie rozkoduje? Jeśli by się rozkodował to problem polega na tym, że posiadam tylko jeden kluczyk, a znalazłem instrukcje kodowania z uzycie dwóch kluczyków. Proszę o pomoc ! Możesz śmiało wymienić bateryjkę i nic się nie rozkoduje. Dla pewności zamknij samochód kluczykiem przed wymianą baterii. Żeby otwierać samochód pilotem muszą byś sprawne wszystkie zamki mechanicznie. Jak bedzie potrzeba to wtedy podeślę procedurę programowania pilota.Pozdrawiam Możesz śmiało wymienić bateryjkę i nic się nie rozkoduje. Dla pewności zamknij samochód kluczykiem przed wymianą baterii. Żeby otwierać samochód pilotem muszą byś sprawne wszystkie zamki mechanicznie. Jak bedzie potrzeba to wtedy podeślę procedurę programowania pilota.Pozdrawiam Ciężko będzie z immo programatorem nie wiem czy immobox da rade choc powinien no ale az tyle to nie wchodziłem w temat Nie ma problemu z immo do Terrano. Każdy punkt dorabiania kluczy powinien skopiować transponder. 95-98 kody stałe - 100 98-01-PH/CR -150- 200 02- TEXAC/CR - 230-250 Żeby nie było że robię sobie reklamę każdy może sam pozbyć się immo przez wklejenie transpondera na stałe do antenki odbiorczej przy stacyjce i używać zwykły kluczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 W moim miasteczku spec powiedział 160 zeta, kluczyk bez pilota ale jest w nim bateria i taka mała jakby dioda, w samochodzie nie ma lub nie działa centralny zamek. 160 to dużo za taką robotę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdlu Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Niestety wymiana baterii nie pomogla i dalej pilot nie dziala. Gdzie szukac przyczyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudyjarecki Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Nie bardzo jestem pewien czego dotyczy problem, bo temat krąży raz przy pilocie a raz przy imo. Jeśli chodzi ci o pilot o zamykanie i otwieranie drzwi to czasami pilot potrafi się rozprogramować zwłaszcza jak długo nie ma zasilania. Z regóły zwykła wymiana bateri nie powoduje rozkodowania ale inaczej jest jak brak bateri np. kilka dni, u mnie zpowodowało to rozkodowanie. Ale od czego jest forum . Tu masz instrukcję programowania piolta http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/26082-p11144w11144-programowanie-pilota-cz2/ u mnie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdlu Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Wielkie dzieki za pomoc udalo sie za 2 razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgorzelec Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A żeby samochód odpalił to trzeba skopiowac tą kość imo? czy tak sie zaprogramuje i bedzie odpalał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A żeby samochód odpalił to trzeba skopiowac tą kość imo? czy tak sie zaprogramuje i bedzie odpala Zeby samochód odpalił, to trzeba skopiować tą kość, Immo to zabezpieczenie przed kradzieżą i nie może być łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabel5 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Proszę o pomoc!! zmieniłem obudowę kluczyka od Terrano II (wraz z bateria) poza tym środek i sam kluczyk stary. Od tego momentu silnik nie odpala rozrusznik kręci ale nie odpala!! wcześniej palił super. podejrzewam ze to właśnie immo. kontrolka od immo miga jak kręcę to świeci ciągle!! odpalić się nie da!! jak sparować kluczyk samemu!! lub coś innego ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Weź na próbę stary kluczyk w okolice stacyjki i nowym spróbuj odpalić auto. Jeśli odpali , to już wiesz że "pastylka imo" najprawdopodobniej siedzi w starym . PS: to gdybanie, bo tylko w ten sposób przerabiałem klucz opla , a nie nissana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabel5 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Kluczyk jest stary tylko obudowę plastikowa wymienilem reszta to oryoryginalne części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 w obudowie kluczyka masz immo, a na stacyjce powinieneś mieć taki pierścień, podłączony na 2 kabelki. jak sobie starą obudowę przystawisz do tego pierścienia to powinno odpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabel5 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Czy immo można przełożyć do nowej obudowy i gdzie się znajduje. To ma być coś metalowego małego? Wcześniej już nawet włożyłem ponownie starą obudowę i dalej nie odpalił. Znajomy mówił że immo mógł mi wypaść ze starej obudowy.czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Możliwe że zgubiłeś, to taka mała kostka z tworzywa lub rureczka welkości tranzystora. Ponadto w niektórych markach próba uruchomienia kluczykiem bez immo blokuje ecu i ponowne użycie sprawnego klucza jest możliwe po przeprowadzeniu jego adaptacji, w ostateczności ecu na stół. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez fikolek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabel5 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgubiłem trasporder. Jaka możliwość obejścia immo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 trzeba wyciąć z komputera, jak się kiedyś orientowałem to gdzieś 500zł kosztuje. taniej kupić drugi komputer z kluczykami od takiego samego modelu. albo dorobić kluczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi