maniek Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 WitamAlarm AMT InfernoOd jakichś 2 miesięcy obserwuję w swoim samochodzie dziwne zachowanie się alarmu - wcześniej było wszystko ok.Uruchamia się on samoczynnie po jego uzbrojeniu. Z tym, że dzieje się tak losowo (czasem jest kilka dni spokoju). Nie znalazłem przyczyny (szyby są domknięte itp).Alarm jest sterowany z pilota, z centralnym zamkiem.Gdzie szukać przyczyny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jade Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam Alarm AMT Inferno Od jakichś 2 miesięcy obserwuję w swoim samochodzie dziwne zachowanie się alarmu - wcześniej było wszystko ok. Uruchamia się on samoczynnie po jego uzbrojeniu. Z tym, że dzieje się tak losowo (czasem jest kilka dni spokoju). Nie znalazłem przyczyny (szyby są domknięte itp). Alarm jest sterowany z pilota, z centralnym zamkiem. Gdzie szukać przyczyny ? Witaj, nie wiem czy już rozwiązałeś problem z autalarmem bo post jest z przed miesiaca ale opiszę rozwiązanie zagadki z moim autoalarmem Clifford. Tak jak w Twoim przypadku uruchamiał sie samoczynnie i sądziłem, że coś dzieje się z elektroniką. Dopier po kilku tygodniach zauważyłem pewną prawidłowość. Gdy wyglądałem przez okno zobaczyć dlaczego autoalarm wyje, zawsze słyszałem odgłos silnika garbusa który po minięciu pobliskiego skrzyżowania dodawał gazu. Miał przerobiony wydech i pięknie dudnił. Autoalarm uruchamił się również po przejechaniu pięknie "grającej" Subaru Impreza. Kolega trochę zjechałem z czułościa i mam spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.