Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Almera N15 - Samoczynne uruchamianie się alarmu

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Alarm AMT Inferno

Od jakichś 2 miesięcy obserwuję w swoim samochodzie dziwne zachowanie się alarmu - wcześniej było wszystko ok.
Uruchamia się on samoczynnie po jego uzbrojeniu. Z tym, że dzieje się tak losowo (czasem jest kilka dni spokoju). Nie znalazłem przyczyny (szyby są domknięte itp).
Alarm jest sterowany z pilota, z centralnym zamkiem.

Gdzie szukać przyczyny ?

• 5 tygodni później...

Witam

Alarm AMT Inferno

Od jakichś 2 miesięcy obserwuję w swoim samochodzie dziwne zachowanie się alarmu - wcześniej było wszystko ok.

Uruchamia się on samoczynnie po jego uzbrojeniu. Z tym, że dzieje się tak losowo (czasem jest kilka dni spokoju). Nie znalazłem przyczyny (szyby są domknięte itp).

Alarm jest sterowany z pilota, z centralnym zamkiem.

Gdzie szukać przyczyny ?

Witaj,

nie wiem czy już rozwiązałeś problem z autalarmem bo post jest z przed miesiaca ale opiszę rozwiązanie zagadki z moim autoalarmem Clifford.

Tak jak w Twoim przypadku uruchamiał sie samoczynnie i sądziłem, że coś dzieje się z elektroniką.

Dopier po kilku tygodniach zauważyłem pewną prawidłowość.

Gdy wyglądałem przez okno zobaczyć dlaczego autoalarm wyje, zawsze słyszałem odgłos silnika garbusa który po minięciu pobliskiego skrzyżowania dodawał gazu. Miał przerobiony wydech i pięknie dudnił. Autoalarm uruchamił się również po przejechaniu pięknie "grającej" Subaru Impreza.

Kolega trochę zjechałem z czułościa i mam spokój.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...