kaczka Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam. Czy któryś z kolegów spotkał się z następującym zjawiskiem: po odpaleniu silnika wskazówki prędkościomierza i obrotomierza przez chwilę drgają a komputer się resetuje pokazując jedynie faktyczny przebieg, wskazuje zawsze po odpaleniu godzinę 12.00. Samochód stoi na mrozie -12 , -9 C. Czy to wina wcześniejszej wilgoci a później mrozu, może akumulator (2010), a może mróz. Nigdy nie spotkałem się u mnie z takim zjawiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam Prawdopodobnie siada akumulator i przez to się resetuje komputer pokładowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Typowe dla słabego akumulatora zachowanie. Nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamel Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Przydarzyło mi się to samo wczoraj (sobota) przy uruchomieniu silnika. Także obstawiam słaby akumulator, w moim przypadku dużo jazd na krótkich dystansach nie doładowuje akumulatora po pobraniu prądu na rozruch no i spadek pojemności akumulatora przy bardzo niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczka Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Typowe dla słabego akumulatora zachowanie. Nic innego. Jeśli to akumulator to jaki polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Najpierw go naładuj prostownikiwm,nie sądzę by ci padł tak młodo.nie doładowany nie znaczy zepsuty. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jeżeli już masz kupić to nie łaszcz się na tanie HGW ale jakąs lepszą markę lepiej troszkę dołożyć niz potem płakać, takie jest moje zdanie. Ale wcześniej sprawdź stary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczka Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Niestety akumulator padł. Kupiłem nowy BOSH i wszystko działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Niestety akumulator padł. Kupiłem nowy BOSH i wszystko działa bez problemu. Ile zapłaciłeś? Zastanawiam się nad zakupem w necie, ale obawiam się w jakim stanie "wewnętrznym" kurier przywiezie. Macie jakieś doświadczenia, warto ryzykować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zamawiałem już kilka akumulatorów przez internet i wszystkie dotarły całe Niestety Bosche mimo dobrych intencji z mojej strony, w dwóch samochodach padły po około dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczka Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Dziękuję wszystkim za pomoc. Za akumulator zapłaciłem 214 zł Edytowane 28 Stycznia 2014 przez kaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom747 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Polecam centrę (taki kupiłem ostatnio do QQ z 2009r) lub vartę. 2 raza zamawiałem przez internet i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi