dareklis Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 witam szanownych forumowiczów i od razu zapytam. jako że almera mojej żony odmówiła posłuszeństwa prawdopodobnie przez immo, po zresetowaniu komputera (poprzez odłączenie akumulatora na 30 min.) odpala na 2 sekundy i gaśnie, póżniej już nie odpala tylko non stop mryga check. moje pytanie brzmi czy komputer i immo z almery z 99r. po lifcie będzie pasował do mojej z 97r. przed liftem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jak chcesz przełozyc komputer?W nim jest wszystko zapisane i żeby takie coś robic to trzeba przeprogramować go.To nie jest tak ze wymienisz na inny i gra.Immo ma inny kod,nie zgra się z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareklis Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 chcę przełożyć cały komplet immo, antenka i komputer wszystkie wtyczki pasują porównywałem . tylko nie wiem jakie były zmiany po lifcie w elektryce i czy wogólę były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jak wszystko to ok. Myślałem że tylko komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Skoro check mryga to sprawdź błędy, jak zachowuje się kontrolka od immo, na desce pod szybą ? Napisz jaki silnik? Jeśli 1.4 to moge coś w tym temacie pomuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoch84 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Poczytaj ten temat: http://www.nissan-almera.pl/viewtopic.php?f=20&t=5671 Uwaga na wtyczki od anteny i modułu immo. Występowały dwa rodzaje. Cała reszta pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareklis Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 wtyczki pasowały już jest ok. ale mam pytanie do znawców elektryki, bo oile z mechaniką radzę sobie bez większych problemów to podstawy elektroniki są mi obce. do zestawu który kupiłem mam tylko 1 kluczyk i w związku z tym że ten immobilizer jest mi właściwie nie potrzebny wymyśliłem sobie że wydłubię z kluczyka to ustrojstwo do czytnika immo i podwieszę na stałe w okolicy antenki immo i w ten sposób będe miał immo non stop odłączone i nie bede musiał zmieniać stacyjki ani wkładek bo pozostaną moje oryginalne kluczyki, moje pytanie brzmi czy jeśli to tak będzie podłączone non stop to nie ulegnie jakiemuś rozmagnesowaniu itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoch84 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 też tak chciałem zrobić. Niestety nie ma tak łatwo. Auto co jakiś czas sygnalizowało błąd immo i nie chciało odpalić. Sam chip immo możesz przełożyć z kluczyka do kluczyka. Zostaje problem z zapasowym, który pewnie będzie trzeba dorobić lub zaprogramować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiarus Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 witam szanownych forumowiczów i od razu zapytam. jako że almera mojej żony odmówiła posłuszeństwa prawdopodobnie przez immo, po zresetowaniu komputera (poprzez odłączenie akumulatora na 30 min.) odpala na 2 sekundy i gaśnie, póżniej już nie odpala tylko non stop mryga check. moje pytanie brzmi czy komputer i immo z almery z 99r. po lifcie będzie pasował do mojej z 97r. przed liftem? Może to nie będzie bezpośrednia odpowiedż na pytanie ale po co wymieniać komp jeśli można wgrać kod który wywaliło z immo po jego rozkodowaniu. Ja miałem to samo - dzwoniłem, szukałem, pytałem okazało się że wsytarczy wgrać kod który nie wiedzieć czemu wywaliło z kompa. Koszt usługi w ASO 150 zł czas 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoch84 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 W mojej N15 dwóch niezależnych elektryków walczyło (obaj mają dobrą opinię na rynku) i polegli. Trzeba było wymienić komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi