netoperek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W wielu częściach kraju panują doskonałe warunki zimowe, które aż proszą o wykorzystanie napędu 4x4, większego prześwitu, i temu podobnych atrybutów X-Traila i jego krewniaków. Na dobry początek wrzucam zdjęcie które zrobiłem dziś wieczorem - co prawda nie wygląda zbyt groźnie, ale jakieś dwa kilometry wcześniej musiałem wysiąść i pomachać nieco saperką. Czy ktoś z Was wykorzystał już w tym roku zimę zgodnie z przeznaczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Czizes gdzie jest tyle śniegu ? Ja nie mogę się już doczekać .... Edytowane 28 Stycznia 2014 przez pawelekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Okolice Warszawy . Dodatkowo wczoraj padało i nieźle wiało, więc na bocznych drogach warunki były super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalleanka Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Okolice Warszawy . Dodatkowo wczoraj padało i nieźle wiało, więc na bocznych drogach warunki były super . Tez wczoraj pojeździłem. Tyle frajdy z jazdy samochodem nie miałem od zeszłej zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sami77 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Czizes gdzie jest tyle śniegu ? Ja nie mogę się już doczekać .... Ja już mam go dosyć z chęcią oddam :] A zime wykorzystuje do odsniezania tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) W wielu częściach kraju panują doskonałe warunki zimowe, które aż proszą o wykorzystanie napędu 4x4, większego prześwitu, i temu podobnych atrybutów X-Traila i jego krewniaków. Na dobry początek wrzucam zdjęcie które zrobiłem dziś wieczorem - co prawda nie wygląda zbyt groźnie, ale jakieś dwa kilometry wcześniej musiałem wysiąść i pomachać nieco saperką. Czy ktoś z Was wykorzystał już w tym roku zimę zgodnie z przeznaczeniem? IMG_20140127_2.jpg W mojej okolicy jest tyle śniegu co na twojej tylnej szybie.Nie ma za bardzo gdzie poszaleć Jakie masz opony?Ciekawie wyglądają Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Pumiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman70 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 W mojej okolicy jest tyle śniegu co na twojej tylnej szybie.Nie ma za bardzo gdzie poszaleć Jakie masz opony?Ciekawie wyglądają Wygladaja jak Nokian Hakkappellitta mam takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 W okolicach Krakowa też dosypało. Zawoziłem dziś synka do przedszkola i po drodze zrobiłem mu mały offroadzik - co się nie robi dla dzieci Trzeba przyznać, że X-Trail w śniegu to świetna zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Jakie masz opony?Ciekawie wyglądają Michelin Alpin. W głęboki i zleżały śnieg raczej bym na nich nie wjeżdżał, ale na trasie i do takich zabaw są świetne - wczoraj był fantastyczny, lekki puch, którego fontanny układały się wokół samochodu niczym pióropusze wody po wjechaniu w głębszą kałużę. Ciekaw jestem czy zaobserwowaliście u siebie niemożność całkowitego wyłączenia ESP. Niby kontrolka "ESP OFF" się świeci, ale przy silniejszych uślizgach system jednak się uaktywnia. Gdy jest włączony jest o wiele bardziej czuły, ale jednak pozostaje pozostaje aktywny niezależnie od pozycji włącznika. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Netoperek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A ja mam 3 cm śniegu I nie potrzebuje więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 ja mam tak samo i codziennie 1,5km taką drogą, tyle że jeszcze dziury dochodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzela33 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A u mnie 30 cm i ciągle sypie....ja mam opony Continental Viking Winter 2- i jestem z nich naprawdę zadowolony...zabawa przednia -chodź jak jest goły lód to przydały by się kolce które powyjmowałem z opon ..ale jeszcze z tydz.takiego mrozu i poszaleję na jeziorze to jest zabawa...w tamtym roku było 55 cm lodu i Galaxym było super podejrzewam że x-sem będzie jeszcze fajniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekS Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ja z tych co już na śnieg nie mogą patrzyć! Od odśnieżania już mi plecy wysiadają, a tu ciagle wieje i sypie Próbowałem troche pooff-roadować to skończyło się to godzinnym wybieraniem śniegu spod X-sa. Wjechał na śnieg jak "lodołamacz" koła straciły przyczepność i było po off-roadzie! A tak przy okazji! Jak jest z jazdą na biegu wstecznym przy włączonym LOCK??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jak jest z jazdą na biegu wstecznym przy włączonym LOCK??? mój jedzie do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Aktualizacja z wczoraj - specjalnie dla tych, którzy tęsknią za zimą, a nie mają jej w swojej okolicy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 trawe widać chwilowo utknąłem z drugiej strony rewolucji i pomijając -27C to miejscami śniegu jest po pas. Problem w tym, że poruszam się tu fwd na zawiasie -5cm... którym był problem ruszyć na mokrym asfalcie... Dziś gadałem z ojcem, odstawił focusa, przesiadł się do mojego Xa - i na zaspy się nie skarżył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Jak ktos naprawdę jest spragniony emocji z jazdy autem po sniegu to powinien pomysleć nad zastosowaniem rozwiązania jak w tym linku: http://www.dudeiwantthat.com/outdoors/winter/track-n-go-wheel-driven-track-system.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Zabawka jest ciekawa, ale niestety do tanich nie należy - cena to jedyne 25 tysięcy dolarów... Edytowane 1 Lutego 2014 przez Netoperek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Hehe a ty gdzie nurkowałeś ,chyba w skandynawi,u mnie można pojeżdzić po trawniku ,niewiem po co zakładałem zimówki w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Zdjęcie z początku grudnia. Zanim zrobiłem zdjęcie to część zgarnołem z szyby. Sam byłem w szoku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi