Qubuś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Panowie moje sworznie proszą się o wymianę i teraz pytanie, bo już pewnie troszeczkę to było testowane. Jaką firmę wybrać, żeby się nie rozpadło po pół roku? Jakie macie doświadczenia? Może jakaś regeneracja? Nie chodzi mi o oszczędność, ale o to żeby to pojeździło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) http://www.yamatoautomotive.com/?lang=PL ...na razie pół roku wytrzymały, ale też nie były jakoś specjalnie katowane ogólnie to "555" wyglądają mocarniej, ale Y. były estetyczniej zapakowane, no i sentyment do superpancernika wziął górę... ...http://pl.wikipedia.org/wiki/Yamato_(1941) kojarzysz reklamę z Mózgiem i Sercem? kiedy nie ma porównania i nic nie wygłówkujesz kieruj się intuicją, sentymentem, nazwą...a przecież Terrano, Murano, Musashi czy Yamato jakoś bardziej działają na wyobraźnię niż "555" ( nawet nad nazwą się specjalnie nie wysilili ), prawda? Edytowane 29 Stycznia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 555 pogardził.... a 666 by wziął a to tylko 111 różnicy to są elementy zużywalne... nie przejmowałbym się zbytnio producentem tylko periodycznie sprawdzał stan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 magia liczb, one też działają podświadomie...666 ...69 966, 1410, 1939, 1492 .... mając do wyboru Fronterę i Terrano wybrałem "rr" ... bo wolę jeździć "tyranem" niż "frotką" ... no coś w tym jest ( irracjonalnego, a jednak jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Lemmy, nie pij z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) ...tylko zioła ale co pomogłem wybrać koledze to pomogłem, nie? Edytowane 29 Stycznia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jasne Lemmy. Grunt to dobra zabawa i się nie napinać Ja co tylko się da oddaję do regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 też niezły pomysł... dobry rzemieślnik zawsze stworzy coś lepszego niż małe chińskie rączki z przykręconym do maksa budżetem... lemmy... mogłeś kupić nissana titana... albo toyotę tundrę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 a jakieś oyodo czy blueprint ktoś brał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 ja miałem kiedyś w rękach "tanie" i "solidne-droższe" wielkiej różnicy poza detalami obróbki nei widziałem... wziąłem tańszy i robi...jak padnie to się wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandor Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) ja mam Yamato i pomimo obiekcji Huberta dotyczących szczegółów ich konstrukcji (musiał mi biedak podtaczać dystanse) pięknie robią już równy rok... Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Mandor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 cena w okolicach 60-90zł, szalonej oszczędności ani wydatku nie ma, wymiana w zasadzie na parkingu pod blokiem możliwa, nie trzeba potem nic ustawiać, ja mam chyba delphi założone, a na półce leża 555, z kolei końcówki 555 już wyrąbałem i czekają yamato, oj kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 ja osobiście nie polecam sworzni Mitsubishi, wytrzymały pół roku teraz założone mam lemfordera puki co jeżdżę juz 7miesięcy w ciężkim terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 mitsubishi.....mitsuboshi? pasek rozrządu taki kupiłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 a samochody wam sie nie pomyliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 na serio mitsuboshi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 .. to chyba tak jakby kupować radio panasonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 na serio mitsuboshi heheh może i tak ale tanie nie były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 trzeba jeszcze przypomnieć o dwóch wielkościach tych sworzni T2 ma wyższe od T1 nie zauważyłem nic takiego ... masz jakieś foty i wymiary ? co tam jest wyższe, w sensie to rozumiem ze o górnym mówisz ? bo dolne to są 2 długości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 ale to dolne to się zgadza i różnią zależnie od rocznika i to chyba tylko w r20 górne w d21, wd21, r20 i e24 są takie same ... z dokładnością do moich błedów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam. Kupilem sworzen gorny firmy 555 i mam watpliwosci co do tego czy to jest oryginal. Zamiast kalamitki od gory otwor zaslepiony sroba . ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Bo w to miejsce wkręcasz kalamitkę jak nie masz to kup lub przekręć że starego sworznia.firmma 555to dobrej jakości produkty korzystałem z nich przez kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravdnl Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Zna ktoś coś takiego jak JAPAN PARTS? Mam tego mase na hurtowni do nissana ale ceny są zabójczo hm. Niskie? Połowe ceny w stosunku np do febi sachs czy jakiejkolwiek firmy! Nie kupowałem nic bo boje sie o jakość ale może ma ktoś jakieś doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Kolego jeśli masztów w dobrej cenie to weź se dwa komplety .czy to napewno będzie towar tej firmy tego ci nie powiem bo wiele markowych firm pakuje w swoje opakowania towar innych producentów i sprzedaje po swoim logo.ja kupiłem sworznie po35 zeta i jeździ dwa lata a kupiłem lemfordera a w opakowaniu niparts .tak że się nie stresu tylko bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 To taka średnia półka moim zdaniem. Stosunek jakości do ceny mają bardzo dobry. Brałem hamulce z tej firmy i kilka innych rzeczy i złego słowa nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi