uio Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam W misce znalazłem takie coś. Czy jest to zawór pompy oleju? Czy wymiana tego rozwiąże problem? http://tablica.pl/oferta/sprzedam-pompe-oleju-nissan-micra-k12-CID5-ID2CsjR.html Czy można załatwić sprawę szybciej? Taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Widziałeś na zdjęciach w tej pompie taką zaślepkę?Bo ja nie,może się mylę.mówisz że znalazłeś w misie,zdejmowałeś ja???Jeżeli tak to obejrzyj dokładnie wał korbowy,bo to z niego mogła wypaść taka zaślepka.Miałem już dwa razy taki przypadek(nie w nissanach) Też kupowaliśmy pompy,bo nikomu nie przyszło do głowy ze z wału mogło coś wypaść.A przecież wał ma otwory olejowe wiercone i zaślepiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzięki Nie widziałem. Pytam bo zupełnie nie znam tego silnika. Nie wygląda na zaślepkę wału. Ma 20x11mm. Jest z amelinium:) Wału nie mogę oglądnąć bo narazie odkręciłem tylko dolną blaszaną misę. Bardzo proszę o dalszą pomoc i co robić dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 No to jak misę odkręciłeś to od spodu można wał obejrzeć,obrócić go.Zobaczyć z latarką też wnętrze bloku,może tam coś odpadło.Choć jak mówisz jest to aluminium,to raczej ani w bloku ,ani w wale takich elementów się nie stosuje,raczej stal.Być moż e jest to z pompy,ale to trzeba się do niej dostać i obejrzeć,niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Czyli radzisz wyciągać pompę oleju? Rozumiem że rozrządu przy tym nie muszę ruszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzw Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 a czy w pompie nie ma takiego kółka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 W pompie raczej nie ale w jej zaworze może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 To jak chcesz sprawdzić,no to niestety musisz zdjąć.Tak na prawdę nikt z nas tego jeszcze nie tykał,a taki objaw masz chyba ty pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A czy jest jakiś katalog części online? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Nawet kilka,np: http://nissan4u.com/parts/ http://nissan-europe.epc-data.com/ http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissanindex.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Rozumiem żeby pompę wyciągnąć muszę górną część misy wykręcić. Jakie inne niespodzianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzw Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 to kółko mimo wszystko mi wygląda na pompe, a plastik (guma) nie odpadło z rozrządu? http://allegro.pl/lancucha-rozrzad-nissan-note-1-4-16v-e11-i3888440545.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mi nie bardzo. Plastik nie wygląda na część ślizgu. Może coś wypatrzycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ostatnie zdjęcie,czy tam nie powinno być zaślepki?Przymierzałeś ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzw Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 brak pomysłu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Uio,bo nie doczytałem....postawiłeś diagnozę brak ciśnienia oleju i tak od razu wziąłeś się za misę?A czujnik ciśnienia sprawdzałeś? Może po prostu ,jakiś angol to zostawił w misce,a z olejem to przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ciśnienia nie było nawet na manometrze do pomiaru. A terz hit! W aso Nissana nikt nie wie co to za tulejka. Polecają wymienić cały silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 No to serwis super,leczenie zapalenia płuc,przez przeszczep. le jak masz gwarancje to czemu nie,ale jakbyś miał płacić.... Sądząc po ich entuzjaźmie to chyba już nie masz gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ano nie mam. Czy były jakieś przywołania serwisowe na silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Gdyby miał gwarancję nie zaglądałby do misy . Nie - ten silnik uchodzi za wyjątkowo trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pytam czy mają na miejscu rozrząd bo chciałem porównać ułamany kawałek plastiku to nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Plastik wygląda na kawałek osłony ślizgu napinacza łańcucha. To metalowe "coś" na pewno nie odpadło z wału ani nie jest częścią pompy oleju. Na część rozrządu też nie wygląda - no chyba, że to element wariatora zmiennych faz. Opisz samą awarię. Coś "walnęło" w silniku, czy tylko zapaliła Ci się kontrola braku ciśnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zapaliła się kontrolka bez efektów dżwiękowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Uio,no cóż trudno tak na odległość wnioskować i gdybać ,nie mając bezpośredniego dostępu do maszyny.Serwis serwisem,ale oni mają gdzieś staranie o dogłębne zbadanie sytuacji.Podstawą jest dopasowanie tego krążka do któregoś z otworów,widać na zdjęciach że on również ma otwór do oleju więc nie trzyma ściśle ciśnienia.Może to być element zaworu oleju od pompy,ale to trzeba szukać,przypasować.Skoro to się znalazło w misie,to musi być z elementu z bloku,ja nie dał bym za wygraną w poszukiwaniach...no ale ja to nie serwis. http://allegro.pl/nissan-note-1-4-16v-pompa-oleju-olejowa-i3879563638.html Uio Przejdź do drugiego zdjęcia i jeśli możesz to sprawdź jeszcze tą rurkę z prawej strony,jeśli się nie mylę ona powinna mieć zaślepkę,to jest element zaworu.Po lewej jest podłączenie ssawy oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Tulejka nie ma otworu ASO zupełnie nie kojarzy tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi